Alternative demne de Veneția și Toscana: locuri subestimate din Italia unde nu există mulțimi de turiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar și în super-populara Italie, puteți găsi locuri mai puțin aglomerate. Și nu sunt în niciun fel inferioare prin farmec ori încărcătură culturală și istorică celor mult mai căutate de turiști..

Insula Ischia se află în topul celor mai subevaluate locuri din Italia. Foto: Shutterstock
Insula Ischia se află în topul celor mai subevaluate locuri din Italia. Foto: Shutterstock

Italia este în mod tradițional una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, iar acest lucru vine la pachet cu mulțimi de turiști prezenți literalmente peste tot, mai ales în timpul lunilor de vară, de vârf.

Anticipând cea mai aglomerată vară din istorie, Italia ia deja diverse măsuri pentru a limita numărul călătorilor. De exemplu, regiunea alpină Alto Adige a introdus restricții privind numărul de turiști, iar orașul de pescari Portofino - amenzi pentru turiști care zăbovesc prea mult pentru fotografii în locații populare.

Cu toate acestea, așa cum au stabilit experții în călătorii de la Travel Off Path, chiar și în Italia super-populară puteți găsi locuri mai puțin aglomerate.

Top 6 locuri subevaluate din Italia pentru a evita aglomerația în această vară

1. Insula  Ischia. Uitați de Coasta Amalfi și de insulele Capri sau Procida în această vară. Insula Ischia este mult mai mare, ceea ce o face mai puțin aglomerată și mai accesibilă decât omologii săi mai populari. Deși Ischia este o destinație faimoasă de vacanță de vară pentru italieni, nu a câștigat încă o asemenea popularitate în rândul turiștilor străini. Această insulă se află la aproximativ o oră de mers cu feribotul de Napoli, iar atracțiile sale includ un vechi castel aragonez, numeroase stațiuni termale și plaje excelente.

2. Regiunea Umbria. Este o alternativă grozavă la Toscana dacă doriți să gustați peisajul rural italian în această vară. Deși Umbria este aproape de Toscana, este mai puțin vizitată de turiști din cauza unui număr mai mic de trenuri și drumuri. Această regiune centrală a Italiei este cunoscută pentru frumoasele sale dealuri medievale și pentru bucătăria locală, în special trufe și vin.

3. Orașul Treviso. Veneția este unul dintre cele mai emblematice locuri din Italia. Cu cele 117 insule mici, 177 de canale și 391 de poduri, acest oraș este cu adevărat diferit de oricare altul. Cu toate acestea, Veneția a fost serios afectată de supraturism - atât de mult încât a fost necesar să se introducă o taxă pentru vizitarea orașului. Dacă nu sunteți pregătit pentru acest lucru, este recomandat să luați în considerare Treviso. Situat în regiunea Veneto, la mai puțin de 40 de minute cu trenul de Veneția, acest oraș istoric are și o arhitectură frumoasă și numeroase canale, dar fără aglomerație.

4. Orașul Bergamo. Situat la nord-est de Milano, în regiunea Lombardia, este unul dintre cele mai frumoase și romantice orașe din Italia. Cu toate acestea, acest oraș este foarte subestimat și rămâne trecut cu vederea de mulți turiști din Italia. În Bergamo, orașul istoric de sus, Citta Alta, merită vizitat, înconjurat de ziduri antice și accesibil cu funicularul.

5. Lacul Orta. Nordul Italiei are mai multe lacuri celebre, inclusiv faimosul Lac Como, o destinație preferată pentru cei bogați și celebri. Dar lacul Orta, mai mic, situat la nord-vest de Milano și ascuns în spatele lacului Maggiore, mult mai mare, nu este atât de popular. Și totuși este unul dintre cele mai frumoase lacuri din Italia, înconjurat de orașe fermecătoare și pitorești.

6. Orașul Bologna. Capitala regiunii Emilia-Romagna este un adevărat paradis al gastronomiei - fiind unul dintre cele mai bune orașe culinare ale Italiei, Bologna este un loc minunat pentru a gusta preparate cu paste, carne și brânzeturi. De asemenea, este un oraș foarte plin de viață datorită numărului mare de studenți. Bologna se află la mai puțin de 40 de minute de Florența cu trenul.

Editura de turism Fodor a desemnat anterior  cele mai supraaglomerate 10 destinații din lume care ar trebui evitate în 2023. Printre altele, lista a inclus Barcelona, ​​Paris și Dubrovnik drept cele mai „afectate locuri culturale”, în timp ce Veneția și Coasta Amalfi au fost incluse în lista celor mai vizitate două regiuni ale Italiei. 

Călătorii



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite