Destinaţii city break preferate de români, pentru vacanţa de Paşte: oraşul aflat în vârful clasamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O agenţie de turism online din România a realizat un top al celor mai populare destinaţii de city break în perioada sărbătorilor de Paşte, care se suprapun, anul acesta, cu vacanţa de 1 mai.

Agenţia de turism online eSky a realizat un studiu în urma căruia s-au descoperit preferinţele românilor în destinaţii de city break, pentru perioada sărbătorilor pascale. În topul celor mai apreciate oraşe se află, anul acesta, Bruxelles, care a detronat Londra, oraşul situat pe primul loc în clasament atât în 2014, cât şi în 2015. Un procent 9,90% dintre călători au ales capitala Belgiei ca destinaţie, faţă de 9,24% câţi au optat pentru capitala Marii Britanii. Această schimbare în obiceiurile de călătorie ale românilor se datorează faptului că în acest an sărbătoarea creştină coincide cu vacanţa prelungită de 1 mai, românii preferând vacanţele de tip city break, într-o destinaţie relaxantă.

Topul oraşelor preferate de români pentru perioada 29 aprilie - 8 mai 2016 este completat de Roma, care ocupă locul al treilea, cu o coborâre de un loc faţă de clasamentul anului trecut, Milano pe locul al patrulea şi Madrid pe poziţia a cincea. 

Pe lângă răsturnarea de situaţie din fruntea clasamentului, se mai remarcă şi preferinţele tot mai mari ale românilor pentru Viena, pe locul al şaselea, Paris pe al şaptelea şi München pe locul al optulea, oraşe care au ajuns pentru prima dată în clasamentul celor mai populare oraşe pentru călătoriile de Paşti şi 1 mai. Locurile al nouălea şi al zecelea sunt ocupate de Barcelona şi de Veneţia, a căror popularitate a scăzut faţă de 2015.

Ce oraşe vor mai cutreiera românii

Spre deosebire de anul trecut, când 99,5%  din călători au ales destinaţii din afara ţării pentru vacanţa din perioada 1-10 mai, în 2016, având în vedere că aceasta vacanţă se sincronizează cu cea de Paşti, s-au înregistrat şi călătorii în proporţie de 3,96% în sens invers, din Europa către oraşele din România, acest procent reprezentând românii care se întorc acasă pentru a sărbători alături de familii. Restul românilor, în proporţie de 96,03%, au ales în continuare călătoriile peste hotare, alături de persoanele apropiate.

Clasamentul pe ţări este condus anul acesta de Italia, la fel ca anul trecut, românii  urmând să cutreiere oraşe precum Florenţa şi Bologna, pe lângă cele deja menţionate. Locul al doilea este ocupat de Germania, cele mai interesante oraşe germane pentru români fiind Hamburg, Stuttgart, München, Cologne, Berlin şi Frankfurt am Main. Locul al treilea este ocupat de Marea Britanie, urmată de Spania şi Belgia. Ultimele cinci locuri revin unor ţări care sunt incluse pentru prima dată în topul celor mai populare zece ţări pentru călătoriile românilor. Astfel, Austria, Franţa, Olanda, Cipru şi Turcia completează peisajul noilor obiceiuri ale călătorilor din România. 

În ceea ce priveşte tipul călătoriilor, 85,12% dintre români au optat pentru escapadele de tip city break, călătorii culturale în oraşe ale Europei precum Praga (Cehia), Geneva (Elveţia) şi Zagreb (Croaţia). Vacanţele în destinaţii însorite, potrivite pentru plajă, au fost alese de 11,41% dintre călători, cu destinaţii precum Rhodos (Grecia), Lisabona (Portugalia), Valencia (Spania) şi Catania (Sicilia, Italia). Spiritul aventurier al românilor nu a lipsit nici în acest sezon, 2,07% dintre ei alegând să se relaxeze în această vacanţă în destinaţii transcontinentale precum Phnom Penh (Cambodgia), Guangzhou (China) şi Boston (Statele Unite). Interesul românilor pentru oraşele scandinave rămâne constant, aceştia alegând în proporţie de 1,38% oraşe precum Copenhaga (Danemarca), Oslo (Norvegia) şi Malmö (Suedia).

Tariful mediu al biletelor de avion a înregistrat anul acesta valoarea de 165 de euro. Pentru cel mai ieftin bilet, către Larnaca (Cipru), un român a achitat suma de 91 de euro, în timp ce pentru cel mai scump, către Guangzhou (China) un călător a plătit 1.174 de euro.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite