Cum vizitezi 50 de ţări cu numai 8 dolari pe zi: „reţeta” călătoriilor cu buget de avarie, dezvăluită de un grup de bloggeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au cumpărat o dubă veche cu 600 de dolari, au vopsit-o şi au reuşit să viziteze apoi peste 50 de ţări de pe cinci continente. Este vorba despre despre un grup de bloggeri din Polonia, pasionaţi de călătorii, care nu au mulţi bani, dar care îşi doresc să vadă lumea.

Bloggerii polonezi au relatat pentru site-ul Bored Panda că într-o bună zi s-au echipat cu strictul necesar, corturi şi hrană, apoi au pornit la drum. În decurs de şase ani ei au au reuşit să viziteze 50 de ţări, parcurgând peste 150.000 de kilometri de pe cinci continente. “Nu am cheltuit niciodată bani pe cazare, de regulă dormim în maşină şi în corturi, şi ne preparăm singuri mâncarea. Aceasta este povestea pe scurt”, au explicat aceştia.

Bloggerii polonezi cheltuiesc, în medie, 8 dolari pe zi, bani care acoperă, în principal, benzina, acesta fiind motivul pentru care ei călătoresc şi cu alţi oameni, împărţind costurile.

“Călătorim încet şi ni se întâmplă des să stăm într-un singur loc preţ de câteva zile, astfel că economisim banii de benzină”, au explicat aceştia pentru curioşii interesaţi să le afle secretul. 

image

FOTO boredpanda.com

Bloggerii sunt ajutaţi să economisească şi de străini care le oferă găzduire, dar şi de conaţionali care locuiesc în străinătate. Îşi cumpără alimente din supermarketuri şi îşi prepară singuri mâncarea, oferind drept exemplu o călătorie în Australia, unde s-au hrănit cu fripturi din carne de cangur, aceasta fiind acolo cea mai ieftină carne. 

image

FOTO boredpanda.com

Când li se strică maşina, polonezii şi-o repară singuri, învăţând de-a lungul timpului petrecut pe drumuri cum să facă acest lucru. Nici cu igiena personală nu întâmpină prea multe probleme, pentru că au cu ei 150 de litri de apă pentru propriul duş electric.

image

FOTO boredpanda.com

Atunci când au avut însă nevoie de o sumă mai mare de bani ca să-şi transporte dubiţa peste ocean, până în Australia, au găsit sponsori dornici să-şi facă reclamă şi au lipit logo-ul firmei pe maşină. Tinerii scriu la unul dintre cele mai cunoscute blogguri de călătorii din Polonia, busaroundtheworld.com, iar aceasta este o altă sursă de venituri.

image

FOTO boredpanda.com

Până acum au publicat două ghiduri de călătorie, în urma experienţelor proprii, din care mai reuşesc să câştige câte ceva. Nu în ultimul rând, realizează clipuri în locuri exotice pentru a promova diverse produse.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite