Cele mai vizitate țări din Europa. Bătrânul continent atrage 500 de milioane de turiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de milioane de turiști vizitează Europa în fiecare an, Franța și Spania disputându-și primul loc în privința celor mai vizitate țări.

Cartierul Montmartre din Paris, Franța FOTO Shutterstock
Cartierul Montmartre din Paris, Franța FOTO Shutterstock

GlobalData, o companie de analiză și consultanță, a analizat cifrele pentru a afla care este cea mai vizitată țară din Europa.

De-a lungul anilor, Franța a revendicat deseori titlul de cea mai vizitată țară din lume.

Conform Euronews, înainte de pandemia COVID, Franța a fost cea mai vizitată țară din lume, atrăgând peste 88 milioane de vizitatori în 2019, potrivit GlobalData.

Spania a fost, în 2021, cea mai vizitată țară din Europa, dar Franța este pe cale să o depășească în anul 2022, după ce a primit 66,6 milioane de vizitatori.

Alături de Italia și Spania, Franța reprezintă un segment semnificativ al creșterii în Europa de Vest. Țara nu este populară doar în rândul călătorilor din Europa însăși - în special din Marea Britanie, Germania și Belgia -, ci și în rândul vizitatorilor din zone mai îndepărtate, inclusiv din China și Statele Unite", spune Hannah Free, analist de turism și călătorii la GlobalData.

GlobalData raportează că se așteaptă ca numărul de sosiri internaționale în Franța să crească cu o rată anuală de 12,1% între 2022 și 2025.

Compania a prezis că Franța va atrage un număr estimat de 93,7 milioane de călători internaționali pe an până în 2025, consolidându-și titlul de cea mai vizitată țară din lume.

De ce este Franța o destinație turistică populară?

Potrivit GlobalData, una dintre cele mai mari atracții ale Franței o reprezintă transportul. Călătoriile între marile orașe sunt relativ ușoare, cu conexiuni feroviare de mare viteză.

De asemenea, Franța este bine conectată cu alte țări europene prin intermediul trenurilor de lungă distanță și de noapte. Noile trenuri cu vagon de dormit care vor fi lansate în acest an vor duce pasagerii de la Paris la Viena, Berlin și Milano, în timp ce în 2024 capitala va fi conectată și cu Barcelona.

A doua cea mai vizitată țară din lume

Spania se află imediat după Franța în clasamentul celor mai vizitate țări din lume.

În timpul pandemiei COVID-19, Spania a reușit să devanseze Franța pe primul loc, primind 26,3 milioane de vizitatori.

Specialiștii se așteaptă ca în perioada următoare să se înregistreze o creștere a numărului de turiști, astfel că se estimează ca, până în 2025, Spania să atragă 89,5 milioane de vizitatori internaționali, potrivit GlobalData.

Vizitarea Franței și Spaniei va rămâne puternică în anii următori, festivalurile, cultura și gastronomia fiind o mare atracție pentru turiști. Ambele țări au multe de oferit vizitatorilor, cu propriile culturi, bucătării și atmosfere unice. De asemenea, ambele țări sunt relativ mari, cu un peisaj divers și variat, iar fiecare țară are o coastă unică", spune Free.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite