Cele mai ieftine oraşe europene în care să trăieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barcelona, Lisabona şi Atena se numără printre oraşele ieftine care pot garanta un trai decent. Dar un oraş, poate, mai puţin cunoscut al Europei ocupă primul loc în acest top.

Dacă vrei să ai mai multe oportunităţi de angajare sau pur şi simplu vrei să schimbi peisajul, viaţa ta poate lua o turnură interesantă dacă alegi să trăieşti în alt oraş. Iar o serie de mari oraşe ale Europei oferă un nivel de trai decent.

Salariile diferă în Europa, dar dacă un salariu este mare nu înseamnă că şi standardele de viaţă sunt pe măsură. O anchetă Glassdoor, citată de „The Independent“, arată care sunt cele mai bune oraşe ieftine din Europa în care să trăieşti, aici incluzându-se elemente precum salariu, minimul de bani necesari să iei alimentele de bază, serviciile oferite, inclusiv restaurante, transport, utilităţi şi chirie. Astfel, ancheta a ajuns la şapte oraşe catalogate drept ieftine în care poţi să trăieşti decent. Lista, mai jos.

7.Barcelona (Spania). Unul dintre cele mai apreciate oraşe ale Europei atrage profesionişti şi turişti din întreaga lume, însă costurile de trai nu se ridică pe măsura salariilor.

6.Lisabona (Portugalia). Salariul mediu în Portugalia este de 15.500 de euro, însă costurile scăzute locate de viaţă arată că cel care alege Lisabona nu va rămâne fără bani.

5.Atena (Grecia). Poate că Atena e zguduită de şomaj şi de criza refugiaţilor, dar dacă găseşti un loc de muncă, oraşul este unul dintre cele mai bune în care poţi trăi. 

image

FOTO Tobias Van Der Elst/Flickr

4.Tallin (Estonia). Costurile de trai sunt incredibil de ieftine aici. Având în vedere că Tallin este capitala politică şi economică a ţării, salariile sunt în continuă creştere. 

image

FOTO Zigomar / Wikimedia Commons

3.Salonic (Grecia). Al doilea cel mai mare oraş al Greciei, Salonicul este lângă mare şi este un punct important de transport pentru ţară, care oferă multe locuri de muncă. De asemenea, este un magnet turistic graţie muzeelor şi monumentelor istorice.

2.Porto (Portugalia). Ancheta Glassdoor arată că Porto, al doilea cel mai mare oraş al Portugaliei, este cu 70% mai ieftin de trăit decât New York.

1.Tartu (Estonia). Acest oraş foarte frumos este al doilea ca mărime din Estonia şi este considerat „capitala intelectuală“ a ţării, deoarece este „casa“ renumitei Universităţi din Tartu. 

image

FOTO Wikicommons

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite