Cele mai călduroase locuri din lume. Regiunea unde temperatura urcă peste 70 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai călduroase locuri din lume.Deşertul Lut/Imagini Wikipedia
Cele mai călduroase locuri din lume.Deşertul Lut/Imagini Wikipedia

Cele mai călduroase locuri din lume. Chiar dacă românii se plâng vara că trebuie să îndure în fiecare vară temperaturi caniculare, în alte locuri din lume condiţiile sunt mult mai greu de suportat. În Israel, de exemplu, termometrul urcă uneori peste 50 de grade Celsius, iar într-o regiune din Iran depăşeşte chiar şi 70 de grade.

Cele mai călduroase locuri din lume. Dasht-e Lut, Iran (70,6 grade Celsius)

Pe primul loc în topul celor mai călduroase locuri din lume se situează Deşertul Lut din Iran, unde în anul 2004 şi în 2005 s-au înregistrat peste 70 de grade Celsius. Este un deşert sărat, acoperit în mare parte de lavă neagră întărită, care absoarbe la rândul ei multă căldură de la soare. Zona de sud a deşertului are cele mai înalte dune de nisip din lume (peste 300 de metri înălţime), în timp ce regiunea de est este un podiş cu cratere şi ravene.

Cele mai călduroase locuri din lume. Al Aziziyah (El Azizia), Libia (57,8 grade Celsius)

cele mai calduroase locuri din lume

(FOTO www.urbonu.com)

Oraşul El Azizia se află în nord-estul Libiei, la doar 40 km distanţă de capitala Tripoli şi este un important centrul comercial, în ciuda temperaturilor insuportabile înregistrate aici. În oraş trăiesc 300.000 de oameni, ceea ce face din El Azizia cel mai călduros loc din lume locuit de cei mai mulţi oameni.

Cele mai călduroase locuri din lume. Valea Morţii, California (56,7 grade Celsius)

image

Valea Morţii se întinde în apropiere de graniţa dintre California şi Nevada şi, în ciuda temperaturilor ridicate, aici trăiesc câteva specii de plante, păsări şi chiar peşti, în izvoarele din zonă. Cea mai ridicată temperatură de aici a fost înregistrată pe 10 iulie 1913: 56,7 grade Celsius. Valea Morţii este cel mai secetos şi fierbinte loc din America de Nord.

Cele mai călduroase locuri din lume. Rub Al Khali, Oman şi Yemen (55 grade Celsius)

cele mai calduroase locuri din lume

Rub Al Khali este unul dintre cele mai mari deşerturi de nisip din lume, întinzându-se pe o treime din sudul Peninsulei Arabe. Este considerat printre regiunile foarte bogate în petrol, dar temperaturile de aici sunt greu de suportat. Singurele specii care suportă canicula sunt câteva soiuri de plante, insecte sau rozătoare, scrie Greenfudge.org.

Cele mai călduroase locuri din lume. Tirat Zvi, Israel (53,9 grade Celsius)

cele mai calduroase locuri din lume

Tirat Zvi este un kibbutz situat în Valea Beit She'an din Israel. Localitatea se află la 220 metri sub nivelul mării, iar cei care trăiesc aici lucrează la o fabrică de procesat carne sau cultivă curmale, acest kibbutz fiind principalul furnizor de curmale din Israel. Un kibbutz este o comunitate tradiţională agrară bazată pe munca în colectiv. Recordul de temperatură a fost înregistrat la Tirat Zvi pe 22 iunie 1942.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite