Cele 7 orașe pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată-n viață: 3 sunt în Europa

0
Publicat:

Călătoriile sunt una dintre cele mai semnificative experiențe pe care le poți avea în viață. Este o oportunitate de a vedea lumea altfel și de a învăța despre noi culturi. Dar care sunt orașele pe care trebuie să le vizitezi înainte de a muri? Un jurnalist de turism, ce are peste 20 de ani de experiență, a intervievat recent peste 50 de pasionați de călătorii, experți și agenți de turism care au făcut un top al celor mai frumoase orașe ale lumii, relatează cnbc.com. 

Vedere panoramică asupra Bosforului și centrului istoric al Istanbulului FOTO Shutterstock
Vedere panoramică asupra Bosforului și centrului istoric al Istanbulului FOTO Shutterstock

Paris, Franța

Paris, Orașul Luminii, a fost de departe favoritul suprem.

„Îmi place ambianța, cultura și atmosfera romantică generală”, spune Susan Sherren, fondatoarea serviciului de planificare a călătoriilor de lux Couture Trips. 

Paris, Orașul Luminii, a fost de departe favoritul suprem FOTO Shutterstock
Paris, Orașul Luminii, a fost de departe favoritul suprem FOTO Shutterstock

Parisul este făcut pentru plimbări și peisaje magice, fie că este vorba de Turnul Eiffel, de Luvru sau de locuri mai puțin cunoscute, cum ar fi Musée de l'Orangerie, unde puteți vedea o mare colecție de picturi murale de Monet.

Dacă vă plac cumpărăturile, mergeți la buticurile exclusiviste de pe Île Saint-Louis, iar dacă sunteți în  luna de miere, faceți o croazieră romantică pe Canal St. Martin.

Roma, Italia

Istoria Orașului Etern îl face o destinație cu adevărat specială. FOTO Shutterstock
Istoria Orașului Etern îl face o destinație cu adevărat specială. FOTO Shutterstock

Istoria Orașului Etern îl face o destinație cu adevărat specială.

„Vizitarea Vaticanului și a Capelei Sixtine ar trebui pe primele locuri pe lista ta de călătorie. Apoi, te poți răsfăța cu o porție de paste și cu o sticlă de vin Brunello di Montalcino”, spune Kaleigh Kirkpatrick, fondatoarea serviciului de planificare a călătoriilor The Shameless Tourist.

Pe lângă numeroasele pizzerii faimoase din Roma (Kirkpatrick recomandă Pinsere) și atracțiile sale unice în lume, ea le spune întotdeauna clienților să viziteze ruinele subterane.

„Roma este formată în prezent de trei «orașe» vechi îngropate sub pământ, iar arheologii au descoperit numeroase biserici, case și apeducte pe care turiștii le pot vizita”, spune ea.

Profitați de istoria Romei făcând un tur al Parco degli Acquedotti, un parc public chiar în afara centrului orașului, sau vedeți catacombele subterane care datează din secolul al II-lea.

New York, S.U.A.

New York este „un oraș al superlativelor” FOTO Shutterstock
New York este „un oraș al superlativelor” FOTO Shutterstock

Jonathan de Araujo, proprietarul agenției de turism The Vacationeer, numește Marele Măr „un oraș al superlativelor”.

„Are cea mai bună pizza, cei mai buni covrigi, cea mai bună prăjitură cu brânză, cele mai bune spectacole și atât de multe altele”, spune el.

Pe lângă obiectivele clasice, precum Empire State Building și Times Square, el recomandă și Muzeul Memorial 9/11. „Acum face parte din istoria orașului New York la fel de mult ca și Statuia Libertății”, mai spune el.

Biblioteca Publică din New York, Muzeul Metropolitan de Artă, Grădina Botanică din New York și programul spectacolelor premiate de pe Broadway sunt alte câteva lucruri pe care ar trebui să le bifezi. 

Cape Town, Africa de Sud

Cape Town este „destinația perfectă pentru cei care caută senzații tari”. FOTO Shutterstock
Cape Town este „destinația perfectă pentru cei care caută senzații tari”. FOTO Shutterstock

Tom Marchant, fondatorul companiei de turism de lux Black Tomato, numește Cape Town „destinația perfectă pentru cei care caută senzații tari”.

„Panoramele orașului pot fi admirate din mai multe unghiuri, cum ar fi zborul cu deltaplanorul deasupra Table Mountain, trecerea cu mașina peste înfiorătorul Chapman's Peak sau cazarea într-o vilă pe faleză”, spune el.

Splendoarea naturală a orașului Cape Town este cel mai bine văzută în Parcul Național Cape of Good Hope, adaugă el, „care poate fi explorat cu caiacul, sau pe plaja Boulders Beach, unde se află faimoasele colonii de pinguini.”

Dacă nu sunteți în căutarea unui astfel de tip de aventură, există, de asemenea, o serie de opțiuni distractive și discrete: „Stâncile și vârfurile impunătoare ale regiunii sunt ideale pentru picnicuri în locuri izolate, în timp ce Long Street și Cape Malay este animată viață de noapte”.

Rio de Janeiro, Brazilia

Faimoasa statuie a lui Iisus în stil Art Deco de la Rio de Janero FOTO Shutterstock
Faimoasa statuie a lui Iisus în stil Art Deco de la Rio de Janero FOTO Shutterstock

„Niciun alt oraș de pe pământ nu combină frumusețea naturală, farmecul cosmopolit, o scenă culinară interesantă, atmosfera de vacanță pe plajă și o viață de noapte fabuloasă, toate la un loc”, spune Manny Salorio, fondator al Go Ask a Local.

De asemenea, tinde să fie mai ieftin în comparație cu unele dintre celelalte orașe de pe această listă.

Vă puteți petrece întreaga călătorie pe plajele emblematice Copacabana și Ipanema sau puteți vizita destinații de renume mondial, cum ar fi Christ the Redeemer (faimoasa statuie a lui Iisus în stil Art Deco) și stadionul Maracanã, unul dintre cele mai mari stadioane de fotbal din lume.

Parcul Național Tijuca, cea mai mare pădure urbană din lume și căminul a peste 350 de animale, oferă priveliști uimitoare în cadrul unui tur cu ATV-ul.

Și nu uitați să explorați scena vibrantă a restaurantelor și barurilor din oraș, unde puteți dansa pe muzică Bossa Nova și Samba live.

Tokyo, Japonia

„Tokyo oferă ambianța oricărei capitale mondiale cu o abordare cu totul unică” FOTO ShutterstocK
„Tokyo oferă ambianța oricărei capitale mondiale cu o abordare cu totul unică” FOTO ShutterstocK

Pentru moda cosplay, tehnologie futuristă și temple budiste, mergeți la Tokyo. Orașul vibrant este plin de obiective turistice emblematice, cum ar fi Tokyo Skytree, înalt de 2.080 de metri, și templul antic Senso-ji.

Experiențele culturale includ participarea la o ceremonie a ceaiului sau plimbarea pe străzile înguste și pline de baruri de dive din Golden Gai.

Dar chiar și o cină obișnuită în oraș pare specială în Tokyo, spune Jack Ezon, fondatorul agenției de turism EMBARK Beyond.

„Fie că este vorba de arta serviciului anticipativ, de curățenia obsesivă sau de experiențe culinare elevate, Tokyo oferă ambianța oricărei capitale mondiale cu o abordare cu totul unică”, spune el.

Istanbul, Turcia

Istanbul este „o destinație pe care trebuie să o viziteze toată lumea” FOTO Shutterstock
Istanbul este „o destinație pe care trebuie să o viziteze toată lumea” FOTO Shutterstock

Cunoscută pentru arhitectura bizantină, precum Hagia Sophia, bucătăria otomană și Marele Bazar, o piață acoperită cu peste 4.000 de magazine, bloggerul Mind Over Matter Travel și backpacker cu normă întreagă Elaina Vieira numește Istanbulul „o destinație pe care trebuie să o viziteze toată lumea”.

„Primul cuvânt care îmi vine în minte când mă gândesc la Istanbul este «haos», dar în sensul bun”, spune ea.

„Atunci când explorează orașul, călătorii vor experimenta o supraîncărcare senzorială de diferite priveliști, sunete și mirosuri care nu fac decât să alimenteze entuziasmul de a explora mai departe”. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite