Cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa. Cât costă un city break

0
Publicat:

Atena a fost catalogată drept cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa pentru un city break, depășind orașe cunoscute tradițional pentru prețurile mici pe care le practică.

Imagini din Piața Monastiraki, Atena FOTO Shutterstock
Imagini din Piața Monastiraki, Atena FOTO Shutterstock

O analiză a costurilor pentru 20 de orașe populare, efectuată de Post Office Travel Money, a constatat că prețurile în capitala Greciei au scăzut cu 15% din 2021, scrie The Guardian.

Astfel, un weekend în capitala Greciei costa aproximativ 1.150 de lei, cheltuielile incluzand două nopți de cazare la hotel de trei stele (495 lei), cina (220 de lei/zi), bilete la atracțiile populare și mijlocul de transport în comun (43 de lei) pentru un cuplu. Pe locul doi se află Lisabona, unde costurile sunt de aproximativ 1.200 de lei.

Atena și Lisabona au devansat destinații renumite pentru prețurile mici, precum Cracovia (1.220 lei), Riga (1.225 lei) și Budapesta (1.230 lei).

"Destinații favorite precum Paris, Amsterdam și Veneția sunt alegeri de top în rândul turiștilor chestionați, dar sunt, de asemenea, locuri scumpe de vizitat, iar cei dispuși să aleagă un un oraș cu un cost al vieții mai mic își pot economisi bani. Atena și Lisabona sunt la jumătate de preț și oferă o toamnă însorită de toamnă și prețuri mici. Sfatul nostru pentru turiști este să își facă temele și să verifice prețurile înainte de a rezerva”, a declarat Nick Boden, șeful Post Office Travel Money.

După relaxarea condițiilor de călătorie, costurile de cazare au explodat în întreaga Europă la începutul acestui an, deoarece cererea a depășit nivelurile anterioare pandemiei. Șase dintre orașele analizate sunt de peste două ori mai scumpe decât Atena. Acestea sunt Stockholm (2.340 de lei), Paris (2.350 de lei), Dublin (2.420 de lei), Copenhaga (2.530 de lei), Veneția (2.540 de lei) și Amsterdam (3.300 de lei).

Un studiu separat realizat de Post Office Travel Money și publicat în iulie a arătat că Sunny Beach din Bulgaria și Marmaris din Turcia sunt cele mai ieftine dintre cele 16 stațiuni europene populare pentru o vacanță de vară.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite