Ce să vizitezi în Viena: un ghid de călătorie în capitala austriacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viena nu duce lipsă de obiective turistice de vizitat, fiind una dintre cele mai frumoase capitale europene, un oraş al culturii cu un trecut istoric bogat ce atrage anual milioane de turişti.

În galeria selectă a oraşelor europene pe care trebuie să le vezi cel puţin o dată în viaţă se află şi Viena, capitala Austriei fiind un loc în care pentru vizitarea tuturor obiectivelor turistice o persoană ar avea nevoie de luni de zile. 

Mai jos prezentăm o parte din principalele atracţii turistice pe care le poţi vizita în Viena.    

Ce să vizitezi în Viena: Palatul Schönbrunn 

Palatul Schönbrunn este o fostă reşedinţă imperială de vară care are 1441 de camere, reprezentând unul dintre cele mai importante monumente culturale din Austria. Palatul şi grădinile ilustrează gusturile, interesele şi aspiraţiile monarhilor din familia Habsburg, potrivit schoenbrunn.at. Palatul se află la vest de centrul oraşului Viena, în cartierul Hietzing. 

Palatul Belvedere

Palatul Belvedere din Viena se află în mijlocul unui parc splendid. Palatul a fost construit pentru Eugen de Savoia, de către J.L. von Hildebrandt, un foarte cunoscut arhitect baroc al perioadei respective. Belvedere înseamnă un loc din care se poate vedea frumuseţea, iar Palatul Belvedere oferă o privelişte minunată asupra oraşului vechi, din grădinile sale.

Ce să vizitezi în Viena: Gradina Botanică din Viena

Un loc recomandat pentru plimbare în capitala Austriei e şi Gradina Botanică, aflata lânga Palatul Belvedere. Una din intrările în grădina este chiar în curtea palatului.

Muzeul Leopold

Unul din cele mai tinere muzee. Leopold a fost deschis în 2001 graţie eforturilor lui Rudolf şi Elisabeth Leopold. Aceştia au colectat timp de patru decenii peste 5000 de lucrări de artă, printre care cea mai mare colecţie de lucrări semnate de protejeul lui Gustav Klimt, austriacul Egon Schiele.

Ce să vizitezi în Viena: Ringul vienez

Ringul vienez, bulevardul celebru din capitala Austriei, e considerat una dintre minunile arhitecturii europene. Aici se pot admira cele mai frumoase clădiri ale capitalei Austriei: Opera, Palatul Hoffburg, Statuia Mariei Tereza, Muzeul de Artă şi Ştiinţe ale Naturii, Primăria şi Parlamentul.

Parcul de distracţii Prater 

Parcul de distracţii Prater e un loc unde poţi petrece câteva ore relaxante, mai ales dacă în echipa de călătorie sunt şi copii dornice să încerce întreceri de maşini sau provocări precum: Turbo Boost, Bugee Jump, Ejection Seat sau să urce în „Roata uriaşă vieneză”. 

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite