Ce poți să mănânci cu 30 de lei în orașul din România considerat „cea mai ieftină destinație pentru city break din lume”

0
Publicat:

Un top realizat de o companie britanică și publicat de tabloidul britanic The Sun arată că Timișoara este cea mai ieftină destinație din lume pentru city break. 

Piața Victoriei Timișoara FOTO Eye in the sky
Piața Victoriei Timișoara FOTO Eye in the sky

„Cercetătorii britanici” au plasat Timișoara în acest top, considerând că o masă la un restaurant mediu din Timișoara costă 5 lire, adică echivalentul a aproximativ 30 de lei. Timișorenii susțin că de acești bani poți să mănânci cel mult o ciorbă sau o shaorma la un restaurant din Complexul Studențesc.

„Dacă ești turist și vii să mănânci cu 30 de lei, nu ești turist. Dacă ești de aici, mănânci cu 30 de lei meniul zilei sau o shaorma”, a declarat un timișorean. „Dacă vrei să mănânci bine, scoți mai mult de 30 de lei din buzunar. Tocmai ce am lăsat 100 de lei la restaurant și am mâncat doar eu cu fiică-mea”, a declarat o timișoreancă.

Un turist venit din Sibiu la Timișoara a declarat că a găsit de mâncare cu 30 de lei în Complexul Studențesc. „Am găsit cu 33 de lei. Și berea e ieftină”, a declarat turistul venit din Sibiu la Timișoara. „Cu 30 de lei mănânci mâncare de proastă calitate. Sau în 30 de lei nu intră și băutura, clar”, a declarat o tânără din Timișoara.

Președintele Asociației de Promovare a Timișoarei, Simion Giurcă, susține că apariția numelui Timișoarei în topul realizat de „cercetătorii britanici” aduce avantaje, dar și dezavantaje.

„Ne bucură din perspectiva apariției într-un articol mare, amplu în cotidianul Sun. Așa, poate nu am vrea să fim considerați cei mai ieftini pentru că prețurile au evoluția lor de la un moment la altul și ar fi puțin neplăcut ca oaspeții să aibă impresia că am devenit mai scumpi și să se aștepte să fim mai ieftini”, a declarat Simion Giurcă.

Pe de altă parte, președintele Asociației pentru Promovarea Timișoarei a mai declarat că dacă un turist nimerește o zonă din oraș în care să mănânce la preț mic va pleca cu gândul că Timișoara este, într-adevăr, un oraș ieftin.

„Oamenii dacă au anumite informații despre nivelul de preț, ei știu că nu înseamnă un preț neapărat mediu sau că îl găsești în zona centrală. Atunci încep să caute și dacă găsesc prin Complexul Studențesc sau undeva să mănânce la un preț apropiat vor fi încântați și vor zice că e așa”, a mai declarat Giurcă.  Potrivit topului care desemnează Timișoara cea mai ieftină destinație pentru city break, o noapte de cazare în oraș costă 470 de lei, iar o halbă de bere 9 lei. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite