Cât costă o noapte în hotelul unde eşti întâmpinat la recepţie de un dinozaur-robot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinozaurul robot vorbeşte în limba engleză. FOTO japantrends.com
Dinozaurul robot vorbeşte în limba engleză. FOTO japantrends.com

Botezat „Hotelul ciudat“, un complex hotelier inaugurat în Japonia are personalul format din roboţi dintre cei mai bizari. Recepţionerul, un dinozaur-robot, este însă cel mai popular printre oaspeţii care vin să se cazeze aici.

Recepţionerul dinozaur vorbeşte în limba engleză cu turiştii care se cazează la The Henn na (Hotelul ciudat), în timp ce colegul său vorbitor de limba japoneză este o femeie-robot care clipeşte languros din genele dese. 
„Dacă doriţi o cameră, atingeţi tasta 1“, explică dinozaurul, invitând clientul să-şi introducă datele necesare pe un ecran tactil.

Bineînţeles, valetul care duce bagajele în camere este la rândul său un robot, la fel şi portarul, capabil să comande un taxi. Hotelul a fost conceput ca o modalitate de a reduce costurile presupuse de funcţionarea unui hotel, dar în acest moment locaţia face parte dintr-un parc de distracţii. 

Hideo Sawada, managerul complexului, consideră că angajaţii-robot vor prelua pe viitor tot mai multe locuri de muncă făcute de oameni, datorită eficienţei lor. Roboţii utilizează tehnologia de recunoaştere facială, astfel că o imagine digitală a fiecărui client care se cazează este stocată automat în timpul discuţiei cu recepţionerii.

hotel

FOTO theguardian.com

Până şi seiful hotelului este monitorizat de un braţ automat care preia obiectele de la clienţi şi la introduce în cutii securizate, până în momentul în care sunt revendicate de proprietari. O noapte petrecută în acest hotel porneşte de la 80 de dolari pentru o cameră.
Singurul domeniu în care hotelul foloseşte totuşi oameni este supravegherea a tot ceea ce se întâmplă. Aceştia se asigură că nimeni nu distruge vreunul dintre roboţii performanţi şi costisitori care îşi văd de treabă, notează publicaţia The Guardian.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite