Care sunt cele mai vizitate capitale din lume în 2019. Ce loc ocupă Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a studiat căutările de hoteluri din 143 de oraşe-capitală din întreaga lume pentru a afla care sunt cele care atrag cei mai mulţi turişti şi unde sunt cele mai mari şi cele mai mici preţuri pentru cazare.

Trăsătura specifică a oraşelor care primesc mulţi vizitatori este posibilitatea de a caza călătorii care vin de pe alte meleaguri. Numărul hotelurilor este important, dar rata de ocupare este indicatorul cel mai potrivit pentru a măsura interesul turiştilor de pretutindeni pentru o anumită locaţie.

Cele mai solicitate capitale din lume

Cea mai căutată capitală este Londra, metropola Marii Britanii, urmată de Paris şi Amsterdam.

Oraşele europene domină clasamentul, ocupând primele şapte poziţii în ierarhia atragerii turiştilor. Istoria bogată, bogăţiile naturale, nivelul de trai sau normele de igienă specifice statelor din vestul continentului contribuie împreună la dezvoltarea industriei turismului. 

Între capitalele ţărilor europene Bucureşti ocupă locul 28, fiind întrecut de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Ţara Galilor) şi Riga (Letonia).

La nivel mondial, capitala ţării noastre se află pe locul 61, depăşind Tbilisi, capitala Georgiei, dar atrăgând mai puţini turişti decât Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59). 

Primele 10 poziţii din clasamentul ţărilor atractive de pe mapamond:

Capitala Media preţurilor pentru o noapte de cazare Londra 182 euro Paris 166 euro Amsterdam 189 euro Roma 104 euro Berlin 112 euro Madrid 116 euro Praga 112 euro Tokyo 143 euro Copenhaga 194 euro Bangkok 94 euro

Capitalele cu cele mai mici preţuri pentru cazare

Turiştii sunt atraşi şi de preţurile reduse care pot spori valoarea bugetului lor. Printre cele cinci oraşe cu media preţurilor hotelurilor cea mai mică sunt şi capitale vizitate de turişti români din ce în ce mai mult în ultimii ani: Vientiane (Laos) şi Phnom Penh (Cambodgia). Dintre cele europene, cele mai accesibile din punct de vedere al costurilor cazării sunt Ankara (51 euro/noapte), Kiev (58 euro/noapte) şi Chişinău (64 euro/noapte).

Preţul mediu al unei nopţi de cazare în Bucureşti în 2019 este de 84 euro, astfel ţara noastră se clasează pe locul 30 al celor mai ieftine capitale din lume, fiind puţin mai accesibilă decât Buenos Aires (85 euro/noapte) dar mai scumpă decât Minsk (80 euro/noapte) şi Moscova (77.5 euro/noapte).

Cele mai scumpe oraşe analizate sunt Monaco (415 euro/noapte), Nassau - Bahamas (337 euro/noapte) şi Victoria - Seychelles (279 euro/noapte).

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite