Amendă piperată pentru turiştii ilegalişti: valizele cu rotiţe, interzise pe străzile din Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilul municipal al oraşului Veneţia a adoptat recent un regulament prin care este restricţionat accesul turiştilor cu trolere pe străzi urmare a numeroaselor plângeri venite din partea localnicilor deranjaţi de zgomotul făcut de rotiţe pe caldarâm.

Amenda pentru turiştii care vor continua să-şi târască valizele pe străzile şi podurile din Veneţia este usturătoare, până la 500 de euro, notează publicaţia Daily Mail. 

Regula adoptată de Consilul municipal din Veneţia a fost instituită după ce localnicii s-au plâns că milioanele de turişti care vizitează anual oraşul le dau dureri de cap cu zgomotul scos de roţile trolerelor plimbate pe pavaj. Totuşi, noua regulă nu li aplică şi localnicilor, ci numai turiştilor. Interdicţia intră în vigoare din martie 2015, moment din care poliţia va putea să dea amenzi care pot ajunge şi la 500 de euro.  

Prin urmare, turiştii care ajung la Veneţia trebuie să aibă grijă şi să achiziţioneze valize cu roţi silenţioase. Reprezentanţii autorităţilor au declarat că localnicii sunt deranjaţi mai ales de grupurile mai de turişti care îşi cară valizele în timpul nopţii.

Noua regulă face parte dintr-un program prin care se încearcă limitarea impactului negativ pe care îl are asupra oraşului numărul mare de turişti din Veneţia, care a ajuns la 20 de milioane pe an. Anul trecut a fost limitat traficul de pe canalele oraşului, iar acum câteva luni a avut loc o campanie de descurajare a cuplurilor de îndrăgostiţi care leagă lacăte ale iubirii de grilajele podurilor.

Citiţi şi:

FOTO Cele mai înfricoşătoare destinaţii turistice din lume

INFOGRAFIE Care este a doua cea mai vorbită limbă din fiecare ţară a lumii

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite