Alina Sorescu: „În vacanţa care urmează mi-am propus să citesc Biblia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa Alina Sorescu adoră să călătorească, iar apetitul pentru destinaţii cât mai exotice i s-a deschis mai ales de când pleacă în vacanţe alături de soţul ei, designerul Alexandru Ciucu. Chiar zilele trecute, vedeta a revenit dintr-o excursie în Malta, în care a mers însoţită de părinţii săi. Şi pentru că vara e lungă, urmează să mai facă o escapadă turistică, în Sicilia, împreună cu Alexandru.

Ai început anul acesta cu o vacanţă în Dubai. Ce te-a impresionat la lumea arabă?

Dubaiul era un loc pe care îmi doream de mult timp să-l văd, e de punctat în viaţa asta. Nu mai fusesem într-o ţară arabă până atunci, aşa că vroiam să descopăr cultura lor, bucătăria, stilul de viaţă. Eu şi Alexandru ne-am şi îmbrăcat timp de câteva zile în costumele lor tradiţionale.

Este o destinaţie atipică celor pe care le prefer în general - nu are străduţe pe care să te pierzi şi să te contopeşti cu cei din partea locului, ci autostrăzi în oraş şi mall-uri pentru care îţi trebuie hartă. Revelionul pe care l-am petrecut în Downtown, centrul oraşului, a fost însă de neuitat. La jocurile de artificii şi la cele ale fântânilor cântătoare nu cred că-i întrece cineva. Influenţe arabe am regăsit anul acesta şi în Malta, în mod special prin prisma limbii şi a arhitecturii caselor.

Cum alegeţi, tu şi soţul tău, destinaţiile de vacanţă?

Prima dată am plecat împreună pentru un weekend la Londra, oraş cu care Alexandru era foarte familiarizat, eu nu fusesem, aşa că şi-a dorit mult să mi-l arate. Apoi am ales pentru prima noastră vacanţă de iarna un loc pe care să nu-l mai fi văzut niciunul înainte: Mexicul.
Aşa că cele două criterii ar fi noutatea sau experienţele plăcute ale unuia dintre noi sau ale noastre ca şi cuplu, în cazul în care ne dorim să revedem un anumit loc. Aşa s-a întâmplat cu Toscana, acolo unde Alexandru m-a cerut de soţie şi unde revenim de câte ori avem ocazia, pentru a ne aduce aminte.

Te documentezi înainte de a pleca de acasă în legătură cu locul în care veţi ajunge?

Da, îmi place enorm să mă informez despre locurile pe care urmează să le vizităm şi să avem totul planificat dinainte, astfel încât să fim liniştiţi în timpul călătoriei. Apelăm la o agenţie doar pentru biletele de avion, de cazare şi de celelalte activităţi ne place să ne ocupăm singuri sau împreună cu prietenii cu care mergem. S-a întâmplat însă de câteva ori să plecăm şi fără a avea ceva organizat înainte şi să ne oprim unde ne place, în mod special când am plecat cu maşina.

Cele mai multe femei întâmpină reale probleme atunci când pleacă în vacanţă şi trebuie să-şi pregătească bagajul. Ajungi să-ţi iei prea multe lucruri la tine sau, din contră, ai descoperit cum să-ţi faci valiza în mod chibzuit?

Am experienţă la capitolul plecări, mai ales datorită anilor petrecuţi în turnee, aşa că sunt expertă. Îmi fac mereu o listă cu cele necesare, de la care nu mă abat şi îmi iau lucruri în funcţie de câte zile sunt plecată. Am învăţat de-a lungul timpului că nu e un capăt de ţară dacă am uitat ceva, îmi pot achiziţiona cu siguranţă de acolo.

Am fost “forţată” să învăţ cum să fiu eficientă pentru că Alexandru este genul de om care te poate surprinde spunându-ţi că într-o oră trebuie să fim la aeroport. La un moment dat, chiar m-a luat cu ce aveam pe mine. Nu uit de încălţăminte comodă, eşarfe şi pălării dacă e cald, o geacă mai groasă pentru seri răcoroase, trusa de medicamente uzuale şi pun mereu şi o ţinută mai elegantă pentru o cină specială.

În bagajul tău strecori şi cărţi?

Strecor şi cărţi. Acum citesc “Numele trandafirului” de Umberto Eco, iar în vacanţa care urmează mi-am propus să citesc Biblia.

Te numeri printre persoanele care îmbină călătoriile cu ocazia de a-şi completa garderoba cu piese vestimentare noi şi interesante?

Îmi place să-mi iau lucruri noi din vacanţe, mai ales că atunci am mai mult timp să intru în magazine şi să probez. Când suntem în Italia, profit de faptul că Alexandru a locuit un an şi jumătate acolo şi ştie multe magazine interesante. Avem şi prieteni buni la Milano, aşa că acesta este oraşul meu preferat de shopping, unde ajungem cam o dată pe an pentru a ne înnoi garderoba.

Milano este de departe locul cel mai potrivit pentru cumpărături. Te poţi inspira până şi de pe stradă, oamenii acordă o mare atenţie felului în care se îmbracă, fără a-şi pierde totuşi relaxarea. Dar cred că fiecare loc pe care îl vizitezi poate fi o sursă bună ca să achiziţionezi noi piese vestimentare, atâta timp cât sunt unice şi se inspiră din cultura locală şi pot fi integrate într-un mod cât mai interesant în restul garderobei.

Faceţi multe fotografii în vacanţe sau preferaţi să păstraţi, mai degrabă, în amintire locurile şi întâmplările din călătorii?

De obicei, eu fac extrem de multe fotografii, cam prea multe ar spune Alexandru .

Ce preferaţi mai mult atunci când călătoriţi, confortul unui mare hotel sau hotelurile mici şi cochete?

Depinde. Dacă ajungi într-un oraş mare, cu faimă nu foarte bună şi în care rişti să te pierzi e mai bine să stai într-un hotel mare care să-ti asigure confortul şi siguranţa de care ai nevoie. Dar dacă eşti, undeva, pe o plaja idilică, cel mai bine se potriveşte în peisaj un boutique hotel, cu o cameră din care să ieşi direct la mare şi eventual cu hamac. Am încercat o astfel de experienţă în prima noastră vacanţă de îndrăgostiţi pe care am petrecut-o în Mexic, la Playa del Carmen.

Uiţi de diete şi exerciţiu fizic atunci când pleci în vacanţă?

Da, dar suplinesc mergând foarte mult pe jos!

Visezi la anumite destinaţii pe care ai vrea să le vizitezi într-o bună zi?

Ne-am luat recent viza de SUA, aşa că îmi doresc să ajungem împreună curând acolo şi să vizităm şi Hawaii. De asemenea, îmi doresc să merg Cambodgia, Thailanda şi Ţările Scandinave. E drept că, odată ce ţi-ai deschis apetitul pentru călătorii, realizezi câte locuri încă nu ai văzut.
 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite