7 animale ciudate care există în realitate: cum arată diavolul spinos, okapi sau tenrecul cu pete FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO businessinsider.com/Wikimedia Commons/Felix Stember
FOTO businessinsider.com/Wikimedia Commons/Felix Stember

Animale parcă desprinse din filmele SF sau din mitologie există în realitate. Okapi, o combinaţie bizară de zebră şi girafă, diavolul spinos sau căprioara-vampir sunt numai câteva dintre ciudăţeniile naturii care trăiesc în sălbăticie.

Iată o listă cu animale unice care par desprinse din mitologie, dar care există în sălbăticie.

1. Okapi

Destul de dificil de determinat specia acestui animal, cum multe din caracteristicile lui sunt reminiscenţe ale altor animale. Okapi are însă trăsături care joacă un rol foarte important, ajutându-l să se ascundă şi să îşi procure fructele de pădure din cele mai înalte locuri. Are aproximativ mărimea unui cal sau zebră cu un gât lung de girafă, fiind considerat simbolul naţional al Republicii Democrate Congo.

image

FOTO businessinsider.com/Wikimedia Commons

2. Antilopa Saiga

Antilopa saiga are o gură care seamănă cu o trompă, creând impresia că se hrăneşte cu furnici. Trompa funcţionează de fapt pe post de sistem de filtrare.

image

FOTO businessinsider.com/Seilov/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

3. Narval

Amintind de un soi de defini cu coarne, narval-ul este un marsuin cu un colţ de fildeş răsărindu-i din buza superioară, care se aseamănă cu un corn. Dintele poate ajunge până la 2,7 m la masculi şi se pare că este folosit în timpul ritualului de împerechere şi în lupta cu potenţialii rivali. Narvalii sunt extrem de rari şi se estimează că există doar între 45.000 şi 50.000 în întreaga lume.

delfin narwal

FOTO businessinsider.com/Wikimedia Commons/Felix Stember

4. Tenrecul cu pete

Micuţul tenrec nu doar are un aspect deosebit cu puful lui galben şi negru, dar este şi singurul mamifer despre care se ştie că poate comunica prin stridulaţie. Mai exact, tenrecii din Madagascar au un al doilea strat de puf pe care şi-l freacă pentru a comunica în întuneric. Micuţele animale comunică în mod constant, oamenii nefiind capabili să-i audă.

image

FOTO businessinsider.com/Flickr/Cliff

5. Diavolul spinos

O versiune mai mică a ceva ce de obicei vedeţi în filme ca „Jurassic Park”, diavolul spinos este o reptilă originară din Australia. Ei supravieţuiesc hrănindu-se cu furnici şi sunt acoperiţi cu spini subţiri care îi apără de prădători. Impresionant la aceştia este capacitatea lor de a-şi schimba culoarea odată cu vremea – sunt galbeni şi roşii când este cald şi devin mai închişi la culoare când este mai frig.  

diavolul spinos

FOTO businessinsider.com/Flickr/Steve Shattuck

6. Căprioara-vampir

Căprioara-vampir este de fapt o denumire populară pentru căprioara de mosc. Doar masculul acestei familii are colţi şi aceştia sunt folosiţi pentru a concura în timpul procesului de împerechere. Deşi se credea că specia a dispărut, cercetătorii au găsit o căprioară de mosc de caşmir, singuratică, în Nord-Estul Afganistanului, în luna noiembrie a anului trecut, pentru prima dată după 60 de ani.  

image

FOTO businessinsider.com/Wikimedia Commons

7. Uakariul roşu

Vă vine să credeţi că faţa roşie şi cheală a primatelor uakari este un semn sunt o pereche bună? Este adevărat. Feţele palide în rândul acestor primate indică o sănătate precară, aşa că aspectul unic al maimuţei uaraki roşie o face atrăgătoare pentru potenţialii parteneri. Deşi nu au cozi lungi, aceste maimuţe sunt la fel de agile ca şi altele şi pot sări fără probleme din copac în copac. De asemenea, ele se strâng în grupuri mari, de până la 100 de maimuţe uakari, pentru activităţi sociale.

image

FOTO businessinsider.com/Flickr/flickker photos

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite