10 scări impresionante din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scările, ca formă de artă, la Universe Cascade, în Dumfries, Scoţia FOTO www.peachandthistle.com
Scările, ca formă de artă, la Universe Cascade, în Dumfries, Scoţia FOTO www.peachandthistle.com

Tendinţa este ca oamenii să ocolească scările, în căutarea unei metode mult mai confortabile şi care necesită mai puţin efort fizic pentru a ajunge la destinaţie. Dar sunt scări care fac să merite urcuşul şi care oferă privelişti incredibile ale împrejurimilor. Unele dintre acestea merite să fie urcate doar ca să fie coborâte imediat, pentru călătoria minunată pe care o oferă.

Munţii Bueren, Belgia
De fapt, nu sunt munţi în adevăratul sens al cuvântului. Este vorba de o scară cu 374 de trepte, în Liège. Acestea au fost construite pentru a permite soldaţilor să urce dealul, fără să meargă prin văile periculoase, împânzite de duşmani. 

Întreaga structură este numită după artistrocratului Vincent de Bueren, care a trăit în secolul al XV-lea, care a apărat oraşul Liège de atacul ducelui de Burgundy. În capătul scărilor te aşteaptă priveliştea oraşului şi a râului Meuse.

Site-ul www.theworldgeography.com, care a realizat topul celor mai spectuloase construcţii cu trepte, aşază acest monument la loc de cinste. 

scarile bueren

Scările de deasupra mării, Spania
Pe insula Gaztelugatxe, de pe coasta Biscay, se află aceste trepte minunate ce te poartă deasupra mării. Sunt conectate de ţărm printr-un pod făcut de mâna omului. În vârful insulei se află un shit din secolul al X-lea, deşi sunt descoperiri care atestă apariţia acestuia cu 100 de ani mai devreme. Cele 237 de trepte care formează drumul îngust peste mare merită vizitate primăvara sau toamna.

scarile deasupra marii spania

Spiral Staircase in Taihang Mountains, China
O scară, în formă de spirală, înaltă de 91,5 metri, în munţii Taihang din Linzhou, China, oferă una dintre cele mai spectuloase priveşti posibile, fără să fie periculoase. Deşi nu este nevoie de echipament special pentru a fi „abordate”, urcatul treptelor nu este o experienţă uşor de uitat. Cu toate acestea, cei care vor să urce trebuie să aibă sub 60 de ani şi trebuie să completeze un formular prin care să ateste că nu au probleme cu inima sau cu plămânii.

scari spirala

Awaji Hyakudanen, Japonia
Awaji Yumebutai sau „Stadiul visului” este un aranjament complex de clădiri şi locuri de pe insula Awaji. Una dintre grădinile incluse este formată din alte 100 de grădini terasate mai mici. Este un monument memorial ridicat în amintirea celor care au pierit în cutremurul Hanshin, din 1995.

scari awaji

Scările Moses, Olanda
În secolul al XVII-lea, fortul Roovere a fost înconjurat de un şanţ, căruia nu i-a mai fost adăugat şi un pod. Secole mai târziu, parte a restaurării monumentului a reprezentat-o construirea acestui pod „scunfundat”, care stă la graniţa dintre apă şi pământ. Podul este aproape invizibil tocmai din acest motiv. Dacă iniţial, apa se putea revărsa, tocmai pentru a prinde duşmanul la mijloc, astăzi au fost luate măsuri de precauţie care nu mai permit acest lucru.

scari moses

Scările Canyon, Ecuador
Faimoasele trepte sunt localizate chiar lângă cascada Pailon del Diablo. Este una dintre atracţiile turistice din Ecuador şi nu ar trebui ratată.

scari canyon

Chand Baori, India
Scările de lângă Jaipur au fost construite încă din anul 800 î.Hr. 3.500 de trepte, pe 13 nivele, la 30 de metri înălţime faţă de pământ le transformă în cele mai mari şi adânci trepte din India. Pentru că statul Rajasthan este extrem de arid, iar intenţia structurii monumentului Chand Baori a fost să reţină cât mai multă apă cu putinţă. La baza construcţiei, temperatura este cu 5, 6 grade mai scăzută, fiind locul în care comunitatea se adună pe caniculă.

scari chand baori

Scara din Santorini, Grecia
În 1715, locuitorii insulei au construit o scară în munte pentru a facilita transportul. Măgăruşii erau folosiţi pentru a căra bagajele pasagerilor de la ambarcaţiuni până la oraş şi înapoi. În 1930, scara a fost restaurată, dar măgăruşii au rămas. În 1979 a fost instalat o telecabină pentru a automatiza procesul. Scările acoperă 1.300 de metri, cu 657 de trepte de 10 cm înălţime.

scari santorini

Scările Haiku, Hawaii, SUA
Sau „Stairway to Heaven” este traseu abrupt pe insula Oʻahu, care a luat naştere sub forma unei scări din lemn, prinse de o stâncă, pe partea sudică a văii. În 1942, i-au fost instalate cabluri pe o parte şi alta a văii, pentru a susţine scara, la o înălţime de 850 de metri. În 2003, scările au fost reparate pentru suma de 875.000 de dolari.

scari haiku

Scările din Traversinertobel, Elveţia
Podul de deasupra văii Traversinertobel, din Via Mala, este ultima structură realizată de inginerul Jürg Conzett şi asociatul său, Rolf Bachofner. Scările au fost soluţia pentru conectarea a două înălţimi diferite a cheilor.

scari elvetia
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite