Cad capete la Apple, în urma criticilor aduse hărţilor defecte din cel mai nou sistem de operare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania i-a cerut directorului Scott Forstall să plece, pentru că a refuzat să-şi ceară scuze faţă de clienţi pentru problemele cauzate de serviciul de hărţi din cea mai nouă versiune a iOS. Tim Cook şi-a asumat responsabilitatea în faţa publicului.

Apple a lansat serviciul de hărţi în septembrie, când a introdus noul sistem de operare iOS 6 şi a lansat iPhone 5. Utilizatorii s-au plâns că noul serviciu de hărţi conţine erori geografice, are deficite de informaţii şi nu include caracteristici pe care le are Google Maps, precum informaţii despre transportul public, date ample despre trafic sau poze ale străzilor.

Scot Forstall, vicepreşedinte senior al departamentului de software iOS iPhone, va pleca de la Apple anul viitor, a anunţat compania. Între timp, el va avea funcţia de consilier al lui Tim Cook, informează „Wall Street Journal”.

Forstall ar fi afirmat că Apple poate rezolva problema creată de criticile clienţilor la adresa hărţilor fără să-şi ceară scuze. Cook şi alţi directori Apple nu au fost de acord, iar directorul general al Apple a semnat comunicatul în care producătorul iPhone cerea scuze clienţilor.

Plecarea lui Scot Forstall s-a produs după amplificarea tensiunilor cu membri ai conducerii companiei. De mai mulţi ani, directori seniori ai Apple s-au plâns că Forstall nu coopererază şi arată ostentativ relaţia sa cu Steve Jobs. După decesul lui Jobs, tensiunile dintre Forstall şi ceilalţi directori au crescut, au afirmat sursele.

Forstall, un veteran de 15 ani la Apple, a fost un protejat al lui Steve Jobs, iar numele său a fost în anumite momente vehiculat ca posibil succesor al acestuia. Forstall a avansat repede la Apple, unde şi-a format o reputaţie pentru predispoziţia de a-şi asuma riscuri. Era însă o persoană cu care se lucra dificil, informează Mediafax.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite