Un bucătar a inventat hamdog, sandvişul hibrid între hamburger şi hotdog: cum arată la interior VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Hamdog/Facebook
FOTO Hamdog/Facebook

Gurmanzii care nu se pot decide dacă le place mai mult să mânânce hamburger sau hot-dog pot alege de acum încolo un hamdog, sandvişul care le conţine pe amândouă.

Bucătrul australian Mark Murray din Perth a avut ideea de a lansa pe piaţă ham-dog încă din 2004, iar în 2009 a obţinut patentul pentru chifla cu formă aparte pe care a gândit-o pentru produsul de fast-food hibrid. 

În prezent, bucătarul încearcă să găsească sponsori interesaţi să investească în ideea sa, pentru ca hamdog să ajungă în cât mai multe colţuri ale lumii.

Deocamdată vinde hamdogi în oraşul unde locuieşte, în Perth, dar vrea ca într-o zi să se extindă în toată ţara. Hamdog este format din chifla cu formă specială în care se pune un burger de vită (chiftea) tăiată în jumătate, pentru ca la mijloc să intre un crenvurşti, salată, roşie, o felie de brânză, murături şi trei tipuri de sos (muştar, maioneză şi sos de roşii). 

hamdog

FOTO Hamdog/Facebook

Murray spune că este convins de succesul pe care îl va avea preparatul său, după ce a văzut cât de apreciat este de oamenii din oraşul său. „Am lansat fast-food-ul acum două luni şi deja vin oameni din tot oraşul ca să mănânce hamdog. Am avut şi zile în care echipa mea a trebuit să prepare câte un hamdog la 15 secunde, pentru a face faţă cererii”, a declarat bucătarul.

Acesta are de rezolvat o problemă destul de complexă, pentru că deocamdată chiflele se pregătesc manual la o brutărie din Perth, ţinând cont că are o formă aparte. Iar investiţia într-o linie automată de fabricaţie este peste posibilităţile sale.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite