Trei reţete delicioase de îngheţată de casă: desert rece cu tiramisu, prune sau caise şi iaurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îngheţată de casă de prune. FOTO inghetatadecasa-ro
Îngheţată de casă de prune. FOTO inghetatadecasa-ro

Dacă vreţi să veniţi de hac vremei caniculare şi să vă îndulciţi, vă recomandăm trei reţete de îngheţată de casă delicioase şi sănătoase: de prune, tiramisu şi caise şi iaurt, marca inghetatadecasa.ro.

Îngheţată de casă de prune

Ingrediente pentru zece porţii:

- 700 de grame de prune, fără sâmburi şi tăiate jumătăţi

- 150 de grame de zahăr

- 20 de grame de miere

- 20 de grame de lapte praf

- 150 mililitri de suc de portocale

- 2 linguri de unt

- 200 mililitri defrişcă lichidă 32% grăsime

- 160 mililitri delapte 3,5% grăsime

- 1 praf de sare

- 3-4 linguri de rom

- 2 linguriţe scorţişoară măcinată

- 1 linguriţă rasă cardamom

- 1 zahăr vanilat

Preparare:

Se foloseşte o tigaie mai largă. Se caramelizează zahărul, la foc mic, în timp ce amestecaţi cu o spatulă de lemn. Se lasă până când capătă o culoare brun-aurie. Se adaugă prunele, zahărul vanilat, scorţişoara, cardamom, untul şi sucul de portocale. Se amestecă continuu cu spatula de lemn pentru a dizolva caramelul întărit la contactul cu ingredientele reci. Se lasă pe foc între zece şi 15 minute, în timp ce amestecaţi uşor, până când sosul capătă o culoare roşie vineţie. 

Adăugaţi romul şi mai lasaţi pe foc 1-2 minute. Trageţi tigaia de pe foc, lăsaţi puţin la răcit, după care turnaţi compoziţia într-un bol înalt. Se pasează amestecul cu blenderul apoi se adaugă, în ordinea aceasta, mierea, laptele praf, laptele călduţ, frişca şi praful de sare (sarea amplifică aromele).  Se amestecă cu blenderul până se omogenizează compoziţia.

Amestecul rezultat se lasă la frigider câteva ore, maxim şase, apoi se pune compoziţia la maşina de îngheţată până se întăreşte.

Dacă doriţi o îngheţată foarte fină, strecuraţi sosul de prune după ce luaţi tigaia de pe foc. 

Îngheţată de casă tiramisu

inghetata de casa

Ingrediente pentru şase porţii:

- 400 de mililitri de lapte cu 3,5% grăsime

- 300 de grame de mascarpone

- 3 gălbenuşuri de ou

- 1 albuş bătut spumă

- 150 de grame de zahăr

- 150 de mililitri de cafea (făcută foarte concentrată)

- 2 de grame de sare (cât luaţi sare între degete, de două ori)

- 2-3 linguri de rom (de preferat să nu fie esenţă)

- 6 pişcoturi

- cacao pudră pentru ornat


Preparare:

Această variantă de vară a gustoasei prăjituri tiramisu se poate face doar dacă cu ajutorul maşinii de îngheţată. Doar aşa se poate obţine varianta cremoasă şi se pot adăuga pişcoturile fărâmiţate, în timpul procesului de îngheţare. 

Se amestecă gălbenuşul cu zahărul, până ce se dizolvă cristalele de zahăr. Se adaugă brânza mascarpone şi albuşul bătut spumă, se amestecă bine. Urmează apoi laptele, cafeaua, sarea şi romul. Se omogenizează totul bine şi se pune compoziţia într-un recipient cu capac, la frigider, între două şi patru ore. Se pune apoi compoziţia la maşina de îngheţată, iar când devine semiîngheţată se adaugă pişcoturile fărâmiţate. Se serveşte imediat, pe pat de pişcoturi şi cu pudră de cacao deasupra. 

Îngheţată de casă de caise şi iaurt

inghetata de casa

Ingrediente pentru zece porţii:

- 700 de grame de caise, curăţate de sâmburi şi tăiate sferturi

- 5 linguri de miere

- 250 de grame de iaurt

- 3 linguri zeamă de lămâie

- 300 de grame smântână pentru frişcă (se ţine 3 ore la frigider înainte de a o folosi)

Preparare:

Se amestecă fructele cu mierea şi zeama de lămâie şi se pun în blender. Se adaugă apoi iaurtul şi frişca bătută. Se pune compoziţia la frigider şi se lasă timp de maxim şase ore, apoi la maşina de îngheţată. O puteţi păstra în congelator.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite