Tort cu căpşune, iaurt şi pişcoturi
0
Dacă doriţi să preparaţi un desert uşor, răcoritor, de vară şi, totodată, uşor de făcut, tortul cu căpşune, iaurt şi pişcoturi ar putea fi alegerea perfectă, potrivit unei reţete recomandate de site-ul Miremirc.ro
Ingrediente:
200 ml frişcă lichidă
500 ml iaurt (4%)
3 ouă
150 g zahăr
Esenţă de vanilie
20 g gelatină granulată
200 g pişcoturi
300 g căpşune
Decor:
100 ml frişca lichidă
bomboane cu rom
ciocolată albă
căpşune
Mod de preparare:
Hidratăm gelatina, în 80 ml apă rece, circa 10 minute. Într-un castron mixam spuma frişcă, adăugăm apoi iaurtul (amestecăm cu un tel), gălbenuşurile pe rând, esenţa de vanilie, zahărul, apoi albuşurile mixate spumă cu un praf de sare, iar la urmă gelatina topită (după ce s-a hidratat, o punem la microunde circa 15 secunde sau pe foc mic, amestecând mereu, fără să dea în clocot) . Omogenizam cu un tel.

Asamblare:
O forma rotundă (d=24 cm) o tapetăm cu folie alimentară (sau nu) şi aşezăm un strat de cremă, bucăţele de căpşune, pişcoturi, apoi crema, bucăţele de căpşune, pişcoturi şi ultimul strat este de crema. Pişcoturile nu trebuie însiropate.


Apoi dăm tortul la frigider de seară până dimineaţa, după care îl răsturnăm pe un platou şi îl decoram.

Sursa: Miremirc.ro