Tiramisu cu frişcă şi căpşuni
0Un desert îndrăgit de foarte multă lume, dar într-o nouă abordare, tiramisu cu frişcă şi căpşuni poate să satisfacă până şi pe cel mai pretenţios dintre gurmanzi.
Ingrediente:
4 ouă
200 g zahăr pudră
500 g mascarpone
200 ml smântână pentru frişcă (35%)
500 g pişcoturi
500 ml cafea espresso tare îndulcită
50 ml lichior cafea sau cognac
Decor:
2 lg cacao
Mod de preparare:
Într-un castron mixăm gălbenuşurile cu zahărul pudră (zahăr pudra cu aromă de vanilie), până se topeşte zahărul, apoi adăugăm mascarpone, albuşurile mixate spumă tare şi smântână pentru frişcă bătută spumă şi ea.



Asamblare: o tavă (25*35 cm) o tapetăm cu folie alimentară, apoi aşezăm crema-căpşuni tăiate rondele - pişcoturi înmuiate în cafea espresso tare, îndulcită - apoi cremă - căpşuni tăiate rondele şi pişcoturi înmuiate în cafea.
Dăm tavă la frigider pentru minim 3 ore sau de seară până dimineaţă.


Scoatem tava din frigider şi o răsturnăm invers pe un platou.

Tăiem cu un cuţit foarte bine ascuţit, trecut prin apă fierbinte, şters de apă.

Super uşor, rapid şi delicios! Spor la prajituirt!

Sursă: miremirc.ro