Tartă aperitiv cu dovlecei şi morcovi, ideală pentru micul dejun
0
Dacă vreţi să vă surprindeţi familia sau invitaţii cu un preparat de sezon, vă recomandăm tarata aperitiv cu dovlecei şi morcovi. Rapidă şi delicioasă, reţeta este gata în nu mai mult de o oră.
Ingrediente :
5 ouă
110 mililitri ulei
120 grame faină
5 grame praf de copt
500 grame dovlecei zucchini
150 grame morcovi
150 grame brânză de vacă maturată (sau caşcaval, telemea etc)
1 ceapă mică
1-2 linguriţe rase de sare
piper
Mixăm ouale timp de 3 minute, adăugăm apoi uleiul treptat, ca la maioneză, continuând să mixăm circa 5 minute.

Cu o lingură amestecăm încet, cu mişcari circulare, făina amestecată cu praful de copt (cernute), apoi zucchini ras, morcovul ras, brânza rasă, ceapa rasă (toate legumele rase pe razatoarea cu ochiuri mari), sarea şi piperul.

Compozitia obţinută o turnăm în tava (20*30 centimetri) tapetată cu hârtie de copt şi o coacem la 180 grade, circa 30 minute (până se rumeneşte uşor deasupra).

Lăsam să se răcească, apoi o porţionăm.
Sursă: miremirc.ro