Tartă aperitiv cu dovlecei şi morcovi, ideală pentru micul dejun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tartă aperitiv cu dovlecei şi morcovi. FOTO miremirc.ro
Tartă aperitiv cu dovlecei şi morcovi. FOTO miremirc.ro

Dacă vreţi să vă surprindeţi familia sau invitaţii cu un preparat de sezon, vă recomandăm tarata aperitiv cu dovlecei şi morcovi. Rapidă şi delicioasă, reţeta este gata în nu mai mult de o oră.

Ingrediente :

5 ouă

110 mililitri ulei

120 grame faină

5 grame praf de copt

500 grame dovlecei zucchini 

150 grame morcovi

150 grame brânză de vacă maturată (sau caşcaval, telemea etc)

1 ceapă mică

1-2 linguriţe rase de sare

piper

       Mixăm ouale timp de 3 minute, adăugăm apoi uleiul treptat, ca la maioneză, continuând să mixăm circa 5 minute.

image

Cu o lingură amestecăm încet, cu mişcari circulare, făina amestecată cu praful de copt (cernute), apoi zucchini ras, morcovul ras, brânza rasă, ceapa rasă (toate legumele rase pe razatoarea cu ochiuri mari), sarea şi piperul.

image

Compozitia obţinută o turnăm în tava (20*30 centimetri) tapetată cu hârtie de copt şi o coacem la 180 grade, circa 30 minute (până se rumeneşte uşor deasupra).  

image

Lăsam să se răcească, apoi o porţionăm.

Sursă: miremirc.ro 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite