Sfaturi în bucătărie: de ce este bine să tai tortul cu un cuţit fierbinte şi în ce constă „trucul plicului” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu toţi suntem aşi în bucătărie şi pentru că, cu siguranţă, timpul ne împiedică în numeroase rânduri să acordăm mai multă atenţie activităţilor precum gătitul, anumite trucuri sunt o mană cerească.

Publicaţia destinată femeilor „Harper's Bazaar” le uşurează treaba gospodinelor printr-o serie de sfaturi menite să facă experienţa culinară mult mai simplă şi plăcută:
 

1. Foloseşte două farfurii pentru a tăia toate roşiile în acelaşi timp

Aşează roşiile pe o farfurie şi acoperă-le cu o altă farfurie. Trece apoi un cuţit cu lama bine ascuţită printre cele două vase, ţinând-o pe cea de deasupra ferm, cu o mână. 

image

FOTO Harper's Bazaar

2. Foloseşte un cuţit fierbinte atunci când tai tortul

Trece cuţitul printr-un jet de apă fierbinte până se încălzeşte, usucă-l cu un şervet de bucătărie, apoi foloseşte-l pentru tăierea tortului. Va trebui să repeţi acest truc de câteva ori, însă rezultatele sunt foarte bune, mai ales în cazul torturilor înalte. Acestea se vor tăia mai uşor, iar marginile vor fi tăiate mult mai „curat”, fără să se fărâme.
 

3. Deschide borcanele cu desfăcătorul pentru sticle

Foloseşte desfăcătorul pentru sticle pentru a deschide mai uşor borcanele închise ermetic. Apucă marginea borcanului cu desfăcătorul, iar când auzi sunetul „magic”, lasă instrumentul deoparte şi desfă-le cu mâna.

image

FOTO Harper's Bazaar 4. Punea deasupra zahărului brun o felie de pâine ca să nu se întărească

Dacă vrei ca zahărul tău brun să rămână fin şi după ce ai deschis pachetul, pune deasupra o felie de pâine. Ca prin minune, zahărul nu va deveni lipicios şi nu se va carameliza, potrivit „Harper’s Bazaar”.

image

FOTO Harper's Bazaar 5. Congelează supa în tăviţe pentru gheaţă

Dacă vrei ca zeama ta de pui, legume sau vită se se păstreze proaspătă, pune-o în congelator, în tăviţele pentru gheaţă, în loc să o arunci. Din două cuburi va rezulta aproximativ un sfert de cană supă.

6. Foloseşte plicuri pe post de pâlnie pentru a nu face risipă de zahăr sau sare

Atunci când muţi zahărul, sarea sau condimentele din pungă în recipiente speciale, se întâmplă, de cele mai multe ori, să risipeşti o parte din acestea, mai ales dacă recipientul are gura îngustă. Pentru a evita acest lucru, găureşte un plic într-un colţ şi foloseşte-l pe post de pâlnie.

image

FOTO Harper's Bazaar7. Taie mango, nu îl curăţa de coajă

Taie fuctul pe lateral, după care, în loc să îl cureţi de coajă, taie-l din nou ca în imaginea de mai jos.

image

FOTO Harper's Bazaar 8. Fă ciocolată caldă din bomboane de ciocolată

Ciocolata caldă făcută din ciocolată adevărată este, cu siguranţă, cea mai gustoasă. Încălzeşte o cană cu lapte, adaugă trei sau patru bomboane şi amestecă până se topesc.

image

FOTO Harper's Bazaar

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite