Semipreparate încălzite la microunde, în meniurile restaurantelor de lux: trucuri şi secrete dezvăluite într-un documentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe restaurante scumpe fac economie de timp şi de bani servindu-le clienţilor mâncare semipreparată, pentru care aceştia plătesc însă foarte mult, convinşi că totul este preparat pe loc, chiar în bucătăria restaurantului.

Un documentar realizat de postul Channel 4 în Marea Britanie arată că multe restaurante de top recurg la această metodă, pentru a-şi creşte profitul.

Astfel, meniurile servite clienţilor sunt de obicei semipreparate, aduse de o firmă de catering şi doar încălzite la microunde în bucătăria restaurantului. Mai mult, unele mâncăruri stau chiar şi câteva zile în frigider sau congelator, până ajung să fie comandate, încălzite şi servite, scrie Daily Mail.

Documentarul intitulat „Trucuri în afacerea cu restaurante” prezintă situaţia lanţului Pizza Express, care este foarte apreciat de clienţi şi are preţuri destul de mari. În realitate însă, meniurile sunt deja preparate, nu se fac pe loc, iar restaurantul nu are nevoie de bucătari foarte bine calificaţi. Astfel, economia pe care o face este serioasă.

Conducerea Pizza Express a recunoscut acest lucru. Astfel, blatul de pizza este preparat la o brutărie din oraş şi apoi adus la ei, unde bucătarul adaugă numai ingredientele, iar lasagna este importată chiar din Italia. Acest lucru este valabil şi pentru unele deserturi.

Desigur, nu chiar toate meniurile sunt semipreparate, unele fiind gătite într-adevăr pe loc. Clienţii nu cunosc aceste proceduri pe care le practică restaurantul, dar nu au motive de îngrijorare. Chiar dacă nu sunt preparate pe loc, aceste mâncăruri sunt delicioase şi sigure, nu le pun sănătatea în pericol, pentru că sunt păstrate în siguranţă.

Bidveste este compania care aprovizionează foarte multe restaurante de top din Londra cu toate meniurile cerute: de la mic dejun la deserturi. Toate meniurie trebuie doar încălzite la microunde şi pot fi servite imediat clientului. Evident, conducerea companiei păstrează secretul profesional şi nu spune care sunt localurile pe care le aprovizionează zilnic.

Din acest motiv, clienţii nu au de unde să ştie dacă mâncarea pe care o comandă este preparată pe loc sau adusă din altă parte, gata făcută.

Aceste trucuri pentru eficientizarea producţiei au fost recunoscute şi de conducerea altor restaurante londoneze de top, printre care Leon şi Frankie&Benny.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite