"Satisfries", cartofii prăjiţi săraci în grăsimi, lansaţi în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un lanţ de restaurante fast-food din SUA a scos la vânzare săptămâna aceasta cartofii prăjiţi care conţin mai puţine grăsimi, denumiţi "Satisfries". Acest nou tip de cartofi are cu o treime mai puţine grăsimi şi cu 20% mai puţine calorii decât cartofii prăjiţi obişnuiţi.

Cu un conţinut de 270 de calorii la o porţie mică, "Satisfries" au cu o treime mai puţine grăsimi şi cu 20% mai puţine calorii decât cartofii prăjiţi obişnuiţi oferiţi până acum de industria fast-food, conform reprezentanţilor lanţului internaţional de restaurant fast-food Burger King.

"Noi ştim despre clienţii noştri că vor să aleagă ce este mai bun pentru ei, fără să fie schimbat gustul", a declarat Alex Macedo, preşedintele reţelei Burger King din America de Nord.

Potrivit lui Alex Macedo, "micile schimbări pot avea un impact mare", acesta considerând că acest nou produs va fi la fel de bine primit cum au fost sucurile light.

Cartofii şi uleiul sunt în continuare ingredientele principale, însă o nouă tehnică - ţinută secretă - permite cartofilor să absoarbă mai puţin ulei, lăsându-i "crocanţi la exterior şi moi în interior". Un client din doi comandă cartofi prăjiţi, ajungând astfel ca, în fiecare lună, să fie luate 56 de milioane de comenzi, potrivit Burger King, al treilea jucător mondial în sectorul fast-food, după McDonald’s şi KFC.

Industria fast-food este, în mare parte, responsabilă de problemele cu obezitatea, probleme cu care se confruntă Statele Unite ale Americii, unde un adult din trei şi un copil din cinci suferă de obezitate.
 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite