Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone. Rețeta sofisticată și fresh, ideală pentru o seară în familie

0
Publicat:

Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone este un desert delicios, sofisticat și fresh, ideal pentru o seară în familie. 

Ruladă cu portocale și ciocolată. Imagine cu caracter strict lustrativ Foto Shutterstock
Ruladă cu portocale și ciocolată. Imagine cu caracter strict lustrativ Foto Shutterstock

Pe lângă gustul delicios, rulada cucerește și prin aspectul spectaculos al portocalelor întregi. Acestea se încadrează perfect în interiorul foii de ruladă, unsă cu cremă, potrivit hellotaste.ro. 

Ingrediente

Pentru foaie de ruladă:

  • 5 ouă de mărime medie
  • 125 gr zahăr
  • 50 ml ulei
  • 125 gr făină
  • coaja și sucul de la o portocală
  • un praf de sare.

Pentru umplutură:

  • 300 gr de mascarpone
  • 300 ml de smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 100 gr de zahăr pudră
  • cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 9 portocale de mărime medie

Mod de preparare

Primul pas este prepararea foii de ruladă.  Aceasta se coace destul de repede, apoi se lasă la răcit, timp în care pregătești portocalele și crema de mascarpone.

Cum prepari foaia de rulată

Începe prin a separa în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Adaugă un pic de sare peste albușuri și amestecă-le până când devin spumoase. Adaugă treptat, jumătate din cantitatea de zahăr și amestecă intens cu ajutorul mixerului. Când obții o bezea foarte fermă, oprești mixerul.

Gălbenușurile le amesteci bine cu restul de zahăr până când obții o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Adaugă coaja de portocală răzuită fin, uleiul și sucul de portocală. Omogenizează bine amestecul, apoi adaugă câte puțin din bezea. Folosește o spatulă pentru amestecare, apoi adaugă treptat și făina cernută.

Pentru coacere, folosește o tavă cu dimensiunile aproximative de 24/42 cm. Așază hârtie de copt în tavă și întinde în ea compoziția pentru foaie. Uniformizeaz-o la suprafață și pune tava în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius. Coace pentru 20-25 de minute.

Cum pregătești umplutura pentru ruladă cu portocale și cremă de mascarpone

Amestecă mascarponele cu smântâna pentru frișcă și zahărul pudră, până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă puțină sare. Pune vasul cu crema de mascarpone la frigider până când vei monta rulada.

Când foaia de ruladă este coaptă, scoate tava pe un grătar de răcire. Așază peste foaia de ruladă un ștergar umezit și bine stors. Lasă ștergarul acolo până când foaia de ruladă este bine răcită. Răstoarn-o pe o hârtie de copt curată și înlătură de pe ea hârtia pe care a fost coaptă. Întinde peste foaia de ruladă crema de mascarpone cu frișcă.

Curăță portocalele și cu un cuțit îndepărtează câte puțin din capetele acestora. Este important acest pas pentru a le putea așeza lipite una de alta. Așază-le la unul din capetele foii de ruladă, peste crema de mascarpone. Apoi rulează strâns foaia peste portocale.

Împachetează rulada în hârtia de copt și pune-o la rece pentru minimum 2 ore.

Pofta bună!

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite