Prăjitură delicioasă cu mac, bezea şi cremă de vanilie
0Prăjitura delicioasă cu mac, bezea şi cremă de vanilie este excelentă pentru a fi pregatită la evenimente, sărbători sau ori de câte ori doriţi să vă surprindeţi familia cu o reţetă dulce.
Dacă doriţi să faceţi o surpriză dulce familiei, încercaţi prăjitura delicioasă cu mac, bezea şi cremă de vanilie. Uşor de preparat şi aspectoasă, cu siguranţă va fi pe placul tuturor.
Ingrediente foc mac:
6 albuşuri
6 linguri zahăr
10 linguri mac
4 linguri făină
Foaie bezea :
3 albuşuri
3 linguri zahăr
3 linguri făină
2 linguri ulei
Cremă :
7 gălbenuşuri
6 linguri zahăr
500 mililitri lapte
1 plic budincă de vanilie (40 grame)
250 grame unt (80%)
Decor :
50 grame ciocolată albă
Mod de preparare :
Foia cu mac: împărţim cantitatile în două. Mixam spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul, mixând până se topeşte, apoi macul şi faina. Amestecăm cu o lingură pentru a nu se lăsa bezeaua. Coacem în cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius (circa 10 minute) în tava (20-30 centimetri) tapetată cu hârtie de copt.

Foaia de bezea: mixăm spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul, mixând până se topeşte şi bezeaua devine fermă şi lucioasă. Punem cele două linguri de ulei, amestecăm cu o lingură de câteva ori, apoi adaugăm făina cernută. Amestecăm din nou cu lingura. Coacem bezeaua la fel ca şi foile cu mac, în aceeaşi tavă şi la aceeaşi temperatură.

Cremă:
Într-o cratiţă cu fund dublu mixăm spumă gălbenuşurile cu zahărul, adăugăm praful de budincă, apoi laptele. Punem pe foc mic, amestecând mereu până când obţinem o budincă. Luăm de pe foc, acoperim cu folie alimentară şi lăsăm să se răcească.

Untul moale, lăsat la temperatura camerei, il mixam puţin, apoi îl încorporăm treptat în budinca rece. Crema o împărţim în 3.
Asamblare: Punem o foaie cu mac, adăugăm o treime din cremă, faie bezea, o treime cremă, foaie maic şi încă o dată cremă, iar deasupra nucă de cocos sau radem ciocolată.

Dăm prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apă fierbinte.
Sursă: miremirc.ro