Păstrăv, cod sau crap? Care este mai sănătos?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peştii conţin acizi graşi Omega-3, esenţiali pentru sistemul cardiovascular. Ideal ar fi să mâncăm peşte măcar de două ori pe săptămână.

Acizii graşi nesaturaţi din peşte reduc colesteroolul rău LDL, scad tensiunea arterială, întăresc sistemul imunitar şi ajută glanda tiroidă să funcţioneze normal. În acelaşi timp, reduc riscul de depresie şi de apariţie a maladiei Alzheimer.

Codul, sărac în grăsimi

Are o carne albă, fără oase, iar gustul său nu este la fel de puternic precum la alţi peşti. Este o bună sursă de proteine şi este recomandat celor care ţin dietă, deoarece are puţine calorii. Poate fi preparat la grătar, la cuptor sau fiert cu legume, fiind gata atunci când carnea se desprinde în bucăţi. Nu trebuie gătit vreme îndelungată, deoarece carnea se usucă repede. Îl poţi asezona cu lămâie, muştar, ierburi aromate şi măsline. Din el se pot prepara şi supe.

Păstrăvul, carnea cu gust delicat

Peştii de apă dulce au mai puţine grăsimi decât cei oceanici, iar carnea lor este mai uşor de digerat. Păstrăvul conţine acizi graşi Omega-3, având un gust mai delicat ca cel de somon. Oferă din belşug vitamina B12, care scade riscul bolilor cardiovasculare. Are o carne albă şi fără multe oase. Se recomandă să fie preparat la cuptor, asezonat cu sare şi piper şi servit cu felii de lămâie şi o garnitură de cartofi noi.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite