Musaca de post cu vinete şi dovlecei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Musaca de post cu vinete şi dovlecei. FOTO retete.unica.ro
Musaca de post cu vinete şi dovlecei. FOTO retete.unica.ro

În perioada rămasă până la sfârşitul Postului Paştelui vă sfătuim să încercaţi această reţetă delicioasă şi simplă de musaca de post cu vinete şi dovlecei.

Musaca de post cu vinete şi dovlecei: Ingrediente

- trei vinete

- cinci cartofi medii

- doi dovlecei

- patru ardei

- şase roşii

- piper boabe şi măcinat

- sare

- o căpăţână usturoi

- patru linguri ulei de floarea soarelui

- o legătură pătrunjel

- două frunze busuioc

- patru linguri pesmet

- 30 g margarină

Musaca de post cu vinete şi dovlecei: Preparare

Se spală cartofii şi se pun la piert, cu tot cu coajă, în apă şi sare. După ce se fierb se scot din apă şi se lasă la răcit, după care se curăţă de coajă. Spălăm şi curăţăm vinetele şi dovleceii, după care se taie rondele potrivite. Se călesc în puţin ulei până se înmoaie, pentru a elimina toxinele. Se pun la scurs în sită. Separat, tăiem rondele roşiile şi cartofii fierţi şi tăiem usturoiul. Spălăm ardeii, îi curăţăm de seminţe şi îi tăiem rondele.

Înainte de a pune legumele în tavă, aşezate după preferinţe, o tapetăm cu margarină şi pesmet. Se pune tava la cuptor până când se rumenesc legumele.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite