Marinarea, secretul fripturii perfecte. Cum se marinează fiecare tip de carne şi ce condimente se folosesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Friptura este nelipsită de pe mesele de Sărbători, fie că e de porc, pui, curcan sau vită. Secretul unei fripturi fragede şi suculente constă în marinarea cărnii. Acest procedeu era folosit în trecut şi pentru conservare, dar astăzi are rolul de a frăgezi şi aromatiza carnea. Iată câteva trucuri pentru a obţine friptura perfectă.

Marinarea se poate face rapid, în jur de 1-2 ore, pentru pui şi bucăţi de curcan, sau poate fi lungă, până la  24 de ore, la rece (în cazul unor bucăţi mari de porc, vită, curcan întreg).

În multe preparate din bucătăria românească tradiţională carnea este asezonată şi frăgezită prin marinare. Atunci când faceţi o marinadă, încorporaţi în lichidul respectiv toate condimentele şi legumele, omogenizaţi, abia apoi scufundaţi bucăţile de carne, având grijă să fie bine acoperite cu lichid. Dacă e vorba de un proces îndelungat, întoarceţi carnea de câteva ori, pe parcursul marinării.

Marinadele pot fi acide (conţin oţet, suc de lămâie, vin) sau enzimatice (cu ananas, papaya sau ghimbir), dar acestea din urmă sunt foarte puţin folosite în bucătăria noastră tradiţională.

Citeşte aici cum se marinează perfect fiecare tip de carne şi ce condimente trebuie să foloseşti pentru a obţine o friptură perfectă. 

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite