Ingredientul secret al ciorbei de burtă. Îi ia din mirosul înțepător și vei prepara o ciorbă ca la restaurant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciorba de burtă este, fără doar și poate, una dintre cele mai populare preparate din bucătăria românească. Nu este restaurant unde să nu poți servi o ciorbă de burtă, fie că e un restaurant de fițe sau unul ieftin.

Ciorha de burtă FOTO Shutterstock
Ciorha de burtă FOTO Shutterstock

Cu un gust aparte, ciorba de burtă pare mai greu de preparat acasă, dar nu e imposibil. Însă oricine a preparat-o acasă, a întâmpinat aceeași problemă: nu obținem același gust ca și al ciorbei pregătite la restaurant.

Specialiștii spun că este un ingredient secret pe care doar bucătarii profesioniști îl cunosc. Însă odată ce le-au aflat secretul, ciorba ta va avea același gust inconfundabil.

Secretul stă în cantitatea de smântână pe care o pui și ce ustensilă folosești să o amesteci. În primul rând, cumpără burtă de vită proaspătă, nu prefiartă și congelată. Aceasta va da un gust aparte preparatului, iar diferența este notabilă.

Burta de vită curățată o poți găsi la măcelar. Când ai ajuns acasă, pune-o în apă cu oțet pentru a scăpa de mirosul specific. Gustul ciorbei de burtă este dat însă de oase.

Un rasol de calitate de vită va da o savoare aparte ciorbei de burtă și o consistență perfectă. Smântâna trebuie să fie cât mai grasă posibil.

Citește continuarea pe Click!.ro și află cum trebuie să combini aceste ingrediente pentru a obține gustul ciorbei de burtă ca și cel de la restaurant.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite