Împănat de Tarabostes: muşchiuleţ de porc, gătit după o reţetă străveche dacică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Împănat de Tarabostes
Împănat de Tarabostes

Tarabostes este denumirea dată de latini aristocraţilor geto-daci. Dacă vreţi să experimentaţi aromele culinare de odinioară, alegeţi cu mare grijă un muschileţ de porc şi pregătiţi-că de o experienţă culinară inedită.

Ingrediente:

- 320 grame muşchiuleţ de porc bine ales

- 40 grame usturoi

- 40 grame şunculiţă afumată

- cimbru

- sare

- piper

- boia de ardei dulce

 Mod de preparare:

Se ia muşchiuletul, se fasonează, după care se fac mici buzunaraşe din loc in loc care se umplu cu usturoi şi afumatură. Se condimentează şi se aşează pe grătarul încins, întorcându-se de trei ori. Se lasă pe fiecare parte, câte trei minute. După cele 9 minute pe gratar, se mai bagă în cuptorul încins la 200 grade, încă 8 minute. Se serveşte întreg sau feliat cu garnitura corespunzatoare.

Reţeta este recomandare a bucătarului Dordea Valentin, un român pasionat de tradiţia gastronomică a ţării natale. Plecat o perioadă în afara ţării, unde a încântat paipilelel gustative ale străinilor cu preparate tradiţionale româneşti, iubirea pentru istoria poporului nostru l-a făcut să se reîntoarcă în ţară. Acum lucrează la restaurantul „La Bordei“, unde găteşte româneşte, aplicând principii culinare sănătoase. Meniul propus oaspeţilor este compus în principal din preparate de inspiraţie dacică, realizate după reţete bine documentate. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite