Din bucătăria Turciei: miel fraged şi halva tradiţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Vino în vizită în această ţară pentru istorie şi rămâi pentru mâncare" este sloganul cu care eşti întâmpinat în Turcia. Arta culinară este o împletire între modern şi tradiţie, marcată de influenţele hitiţilor, grecilor şi romanilor.

Bucătăria Turciei este renumită încă din vremea Imperiului Otoman, cu o perioadă de vârf între 1453-1650. Acesta este momentul în care arta culinară a avut cea mai mare influenţă în lume, în special în estul Europei şi în Orientul Mijlociu, unde se regăsesc foarte multe reţete, precum salatele cu iaurt, peştele în ulei de măsline, legumele umplute şi deserturile cu sirop.

Pentru a descifra mai mult din tainele acestei bucătării, am stat de vorbă cu chef Salih de la restaurantul Divan, din centrul istoric al Capitalei. Am aflat de la interlocutorul nostru că Turcia are o mulţime de preparate specifice, de exemplu în sud-estul Turciei, oraşele Urfa, Gaziantep şi Adana sunt faimoase pentru meze (gustări) şi chebap, precum şi pentru dulciurile pe bază de aluat: baclavale, cataif etc.

Halva tradiţională

Ingrediente:

1 măr ras
25 ml zeamă de lămâie
1 praf scorţişoară
2 linguri pastă de susan (tahină)
50 g miez seminţe de floarea-soarelui
50 g susan

Vezi ambele reţete pe clickpoftabuna.ro!

   Halva tradiţională

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite