Cum se prepară roşiile murate cu usturoi
0Cu usturoi, bucăţi de rădăcină de ţelină şi frunze de dafin, roşiile devin murăturile perfecte pentru fripturi, fasole sau alte mâncăruri ce pot fi asortate cu murături.
Ingrediente:
- 2 kg roşii mici sau medii
- 1 rădăcină de ţelină
- 4-5 căpăţâni de usturoi
- 1 legătură de mărar verde
- 3 foi de dafin
- 3 linguri cu sare
Mod de preparare:
Alege roşii mai micuţe şi tari. Spală-le şi pune-le în borcanul spălat şi uscat, intercalate cu căţei de usturoi, bucăţi de rădăcină de ţelină şi frunze de dafin. Pune mărarul deasupra.
Fierbe într-o oală 3-4 litri de apă. Lasă la răcit până la 30°C şi dizolvă sarea în apă. Toarnă amestecul în borcanele cu roşii, până ce devin 100% pline. Înfiletează capacul foarte bine. Roşiile sunt gata pentru iarnă.
Sursă: restaurantedelux.ro