Cum se prepară roşiile murate cu usturoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu usturoi, bucăţi de rădăcină de ţelină şi frunze de dafin, roşiile devin murăturile perfecte pentru fripturi, fasole sau alte mâncăruri ce pot fi asortate cu murături.

Ingrediente:

  • 2 kg roşii mici sau medii
  • 1 rădăcină de ţelină
  • 4-5 căpăţâni de usturoi
  • 1 legătură de mărar verde
  • 3 foi de dafin
  • 3 linguri cu sare

Mod de preparare:

Alege roşii mai micuţe şi tari. Spală-le şi pune-le în borcanul spălat şi uscat, intercalate cu căţei de usturoi, bucăţi de rădăcină de ţelină şi frunze de dafin. Pune mărarul deasupra.

Fierbe într-o oală 3-4 litri de apă. Lasă la răcit până la 30°C şi dizolvă sarea în apă. Toarnă amestecul în borcanele cu roşii, până ce devin 100% pline. Înfiletează capacul foarte bine. Roşiile sunt gata pentru iarnă.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite