Cum se face colarezi cu lapte, preparatul care se împarte de Moşii de vară
0
Sâmbătă, înainte de Rusalii, sunt Moşii de vară, o sărbătoare importantă a credincioşilor ortodocşi. În Sudul ţării este dat de pomană un preparat pe bază de lapte, făină, zahăr şi mirodenii, făcut de bunicile noastre şi numit colarezi cu lapte.
Colarezii sunt bucăţele de aluat care se fierb în lapte sau în anumite mâncăruri (supe, sosuri etc.). Este un desert foarte simplu, dar extraordinar de gustos, aşa că merită încercat
Tradiţia spune că pomana care se dă pentru sufletele celor plecaţi dintre noi trebuie să fie pusă în vase de lut, noi.
Totodată, se împart cireşe, care se agaţă de toarta cănii date de pomană. În trecut, cireşele erau nelipsite din strachinile sau blidele date de pomană, aşa că această sărbătoare se mai numeşte şi Moşii de Cireşe.
Citeşte articolul complet pe Click
Vă recomandăm să citiţi şi
TIFF 2022: Cine de 5 stele inspirate din poveşti de pe marele ecran, la Film Food