Cum să prepari pasca pentru masa de Paşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasca se prepară, de obicei, în Joia Mare
Pasca se prepară, de obicei, în Joia Mare

Postul Paştelui se apropie de final, iar gospodinele încep deja să se pregătească pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Pentru că în Joia Mare se prepară, de regulă, cozonacii, pasca şi se vopsesc ouăle, noi vă propunem o reţetă de pască uşor de preparat.

Ingrediente

Pentru aluat

- 3 ouă

-  200 de mililitri de lapte

- 500 de grame de făină

- un pliculeţ de drojdie uscată

-  100 de mililitri de ulei

- 100 de grame de zahăr

- coajă rasă de lămâie

Pentru umplutură

-  800 de grame de brânză de vacă, bine scursă

- 100 de grame de unt

- 200 de grame de smântână

- 50 de grame de griş

- 50 de grame de făină

- 200 de grame de zahăr

- 5 ouă

- 100 de grame de stafide

- 3 linguri de rom

- coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare

Pentru aluat faci întâi o plămadă şi amesteci drojdia cu 2-3 linguri cu lapte şi făină, până obţii consistenţa unei smântâni mai groase, ne învaţă „Click! Poftă bună“. Laşi să dospească, la cald, 20 de minute. Pui şi stafidele să se umfle în rom. Într-un vas mare cerni făina, îi faci o adâncitură în mijloc şi torni plămada. Adaugi, pe rând, ouăle, restul de lapte, zahărul, aromele şi uleiul. Frămânţi bine până se obţine un aluat elastic pe care îl laşi la crescut 30 de minute, la loc cald.

Între timp, prepari umplutura amestecând brânza, untul înmuiat (la temperatura camerei), smântâna, zahărul, gălbenuşurile, făina, aromele şi stafidele. La sfârşit adaugi albuşurile bătute spumă tare.

Într-o formă rotundă de blat de tort aşezi o foaie din aluatul crescut, de 2 centimetri grosime. Pe margine aşezi o cunună din suviţe de aluat împletit şi laşi loc gol în centrul formei. Presari griş în locul gol şi apoi torni amestecul de brânză. Deasupra brânzei aşezi în cruce două suviţe de aluat. Ungi pasca cu ou şi o dai la cuptor până se rumeneşte frumos.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite