Cum prepari deliciosul desert italian Panna Cotta cu zmeură
0Se spune despre Panna Cotta că este unul din cele mai bune deserturi. Pe lângă gustul desăvârşit, desertul italian este şi foarte uşor de preparat.
Ingrediente :
500 mililitri frişcă lichidă (sau smântână pentru frişcă)
500 mililitri lapte
180 grame zahăr
1 păstaie de vanilie
20 grame gelatină
300 grame zmeură congelată
2 linguri zahăr
Mod de preparare :
Foile de gelatină se hidratează în apă rece, circa 10 minute. Dacă folosiţi gelatină granulată o hidrataţi în 100 mililitri apă rece.
Laptele şi frişca lichidă sau smântana pentru frişcă, împreună cu zahărul şi seminţele de vanilie, le punem într-o crăticioară pe foc mediu până începe să fiarbă şi zahărul este topit. Luăm de pe foc, strecurăm de seminţe şi lăsăm circa 3-5 minute să se răcorească, apoi adăugăm gelatina hidratată, scursă de apă.

Omogenizăm bine şi turnăm într-o formă sau în cupe trecute prin apă rece.
Lăsăm să se răcorească, apoi dăm la frigider pentru circa 4 ore sau de seara pănă dimineaţa.

Pentru a scoate Panna Cotta din formă, trebuie să scufundăm tava în apa fierbinte pentru circa 20 de secunde, apoi o răsturnăm pe un platou. Se taie şi se decorează cu frişcă şi cu sos de zmeură (fiartă cu zahărul circa 15 minute).

Sursă: miremirc.ro