Cum prepari cea mai bună musaca de cartofi cu spanac. Este cremoasă și delicioasă

0
Publicat:

O musaca de cartofi, dar nu una după o rețetă tradițională, ci una mult mai cremoasă și mai ușoară, este o propunere de luat în seamă. Este gata în 40 de minute și poate fi consumată la masa de prânz.

Musaca de cartofi cu spanac  FOTO Shutterstock
Musaca de cartofi cu spanac FOTO Shutterstock

Iubitorii de musaca ar trebui să încerce această rețetă de musaca de cartofi cu spanac. Pe lângă că foarte gustoasă, e și o mâncare foarte sănătoasă și consistentă, în același timp. 

Rețeta de musaca are origini arăbești și se prepară, în mod tradițional, cu carne de miel sau de vită. Dar, cum toate rețetele se pot adapta după gustul propriu și rețeta de musaca a suferit modificări de-a lungul timpului. Carnea tocată poate fi înlocuită cu legume sau alte combinații de ingrediente, scrie Hello Taste. În acest caz, carnea a fost înlocuită cu spanac.

Ingrediente

Pentru piureul de cartofi:

1 kg de cartofi albi

apă și sare pentru fiert

100 gr de unt gras

200 ml de lapte fiert.

Pentru umplutura de spanac:

500 gr frunze de spanac

1 legătură de ceapă verde

1 fir de usturoi verde

1 linguriță de ulei de floarea soarelui

25 gr de unt

sare și piper după gust

câteva frunze proaspete de busuioc.

Alte ingrediente:

1 ou pentru uns deasupra

puțin unt pentru forma de copt.

Mod de preparare

Se pregătesc întâi cartofii pentru piure. Se curăță, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu sare. Trebuie lăsați să fiarbă bine, pentru a ieși un piure spumos, bun.

Cât timp fierb cartofii, poți începe să speli spanacul, dacă ai frunze proaspete.

După ce au fiert bine cartofii, scurge-i de apa fierbinte și pasează- împreună cu untul. Potrivește textura piureului cu lapte fierbinte. Mai adaugă și puțină sare, dacă mai necesită.

În timp ce ai preparat pireul, s-au scurs de apă frunzele de spanac.

Acum e momentul să cureți ceapa verde și usturoiul verde și să le toci mărunt, apoi le călești într-o tigaie în care ai topit untul și ai pus puțin ulei. După ce s-au pătruns bine, adaugă frunzele de spanac și frunzele de busuioc, tocate mai mărunt.  Prepară spanacul doar până când se pătrunde ușor. Potrivește-i gustul cu sare și piper.

Acum e momentul să montezi musacaua. Pentru asta alege un vas termorezistent, pe care-l ungi cu puțin unt. La baza lui așezi jumătate din cantitatea de piure de cartofi, apoi așezi umplutura de spanac, iar deasupra cealaltă parte de piure.

Bate apoi un ou, cu care vei unge musacaua pe deasupra, după care o dai la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius.

Musacaua poate fi servită atât caldă, cât și rece.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite