Cum faci cele mai delicioase coaste la grătar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă faci o singură mişcare greşită, coastele tale de porc vor fi compromise, carnea va fi tare şi greu de mestecat.
Dacă faci o singură mişcare greşită, coastele tale de porc vor fi compromise, carnea va fi tare şi greu de mestecat.

Gătirea coastelor de porc poate fi uneori o sarcină dificilă. Atunci când sunt făcute cum trebuie, ştii deja că ai obţinut o carne savuroasă şi moale, care practic cade singură de pe oase.Te afli la doar 4 paşi distanţă de cele mai bune coaste de porc pe care le-ai făcut vreodată la grătar.

Acum că a venit vara şi o dată cu ea a venit şi sezonul grătarelor, este important să stăpâneşti arta de a face coastele perfecte de porc. Şi totul poate face diferenţa – începând de la carnea de calitate pe care o alegi, temperatura grătarului şi până la savoarea sosului barbecue pe care îl foloseşti. Urmează acest ghid pas cu pas pentru a învăţa cum să frigi pe grătar cele mai bune coaste, iar invitaţii tăi vor vorbi despre cât de gustoase au fost.

1. Pregăteşte ingredientele cu care freci carnea

Primul lucru pe care trebuie să îl reţii când vine vorba de prepararea unor coaste fragede de porc este să creezi un amestec de condimente care îţi va răsfăţa papilele gustative şi va da un plus de savoare cărnii. Alege lucruri simple şi foloseşte pentru a freca coastele de porc doar trei ingrediente: sare, piper şi piper cayenne. După ce ai aplicat o cantitate generoasă din această compoziţie şi ai frecat coastele, lasă-le deoparte şi marinează-le 30 de minute.

2. Coastele trebuie să fie gătite înainte de a le pune pe grătar

Majoritatea oamenilor vor pune coastele direct pe grătar după ce le-au lăsat să se marineze. Deşi acest truc va duce la obţinerea unor coaste de porc delicioase, specialiştii ne recomandă să le gătim mai întâi la cuptor. Înveleşte coastele de porc în folie de aluminiu şi pune-le în cuptorul aragazului, la 150 de grade Celsius, 45 de minute. Etapa de coacere ajută la intensificarea aromei cărnii şi va scoate la iveală sucurile din ea. În acest fel, te vei asigura că uriaşele coaste nu vor fi deloc uscate după ce le vei frige, ci – din contră – vor fi suculente şi fragede.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite