Covrigii româneşti figurează pe lista celor mai gustoase preparate europene de mâncat „pe fugă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Covrigii cu mac, susan sau sare sunt iubiţi de turişti. FOTO Business Insider
Covrigii cu mac, susan sau sare sunt iubiţi de turişti. FOTO Business Insider

Uneori, adevăratele delicatese europene se găsesc la standurile deschise cu ocazia festivalurilor în aer liber şi în fast-food-uri aparent banale. Într-o listă a celor mai gustoase mâncăruri de luat „la pachet” din Europa, realizată de publicaţia americană „Business Insider”, se regăsesc şi emblematicii covrigi româneşti.

Cu ajutorul localinicilor şi al turiştilor, publicaţia americană „Business Insider” a realizat o listă cu cele mai gustoase mâncăruri de servit „pe fugă” din 28 de ţări europene. România s-a remarcat şi ea, alături de ţări precum Franţa, Germania şi Belgia, prin covrigii cu sare, susan sau mac. 

Iată care sunt zece din ţările europene ale căror delicatese s-au făcut remarcate:

România

Covrigilor româneşti li s-a dus vestea peste mări şi ţări. Savuraţi cu susan, mac sau sare, covrigii româneşti sunt foarte populari în rândul românilor, dar şi printre turişti. 

Belgia 

Deşi vafele belgiene sunt faimoase, nici cartofii prăjiţi, întotdeuna proaspeţi şi crocanţi, nu au trecut neobservaţi. Serviţi cu o varietate de sosuri, inclusiv maioneză, sos curry, sos aioli (cu ulei de măsline, usturoi şi ou), sos tartar (cu smântână) şi sos chutney (cu roşii, ceapă şi mere), cartofii prăjiţi belgieni sunt foarte apreciaţi de localnici, dar şi de vizitatori.

image

FOTO Business Insider

 

Bulgaria

Mâncată adesea la micul dejun, plăcinta bulgărească cu brânză banitsa se serveşte, în unele locuri, şi cu spanac, ou, carne sau lapte dulce.

image

FOTO Business Insider

 

Croaţia

Ćevapi, un amestec de carne de vită şi porc sub formă de mici sau cârnaţi se găsesc în mai multe ţări, inclusiv în Bosnia, dar se bucură de mare popularitate în Croaţia. Se servesc, de cele mai multe ori, cu lipie, inele de ceapă şi piper roşu.

image

FOTO Business Insider

 

Republica Cehă

Tradiţionala brânză Smažený sýr din Republica Cehă se prepară pané şi se mănâcă în sandvişuri cu pâine unsă cu diverse sosuri, după preferinţe.

image

FOTO Business Insider

 

Franţa

Clătitele franţuzeşti („crêpes”) se găsesc la tot pasul în Paris. Fie că sunt servite cu Nutella, diverse creme sau fructe, fie că se alege varianta mai consistentă, cu şuncă, brânză şi ou, clătitele franţuzeşti sunt considerate o delicatesă de mâncat „pe fugă”.

image

FOTO Business Insider

 

Germania

Cârnaţii de porc serviţi cu sos de ketchup şi curry sunt foarte populari în Germania. Se servesc cu pâine sau cartofi prăjiţi.

image

FOTO Business Insider

 

Grecia

Pentru preparatul grecesc gyros se folosesc fâşii subţiri de carne de porc, vită sau pui, rumenite uşor, servite cu lipie caldă, roşie, ceapă şi sos tzatziki.

image

FOTO Business Insider

 

Ungaria

Langoşile ungureşti sunt pe gustul turiştilor şi al locanicilor. Acestea sunt realizate din lipie groasă gratinată cu o varietate de ingrediente, precum şuncă, brânză, cârnaţi, legume, usturoi şi un sos acrişor.

image

FOTO Business Insider

 

Slovacia

Plăcinta cilindrică Trdelník se găseşte şi în Ungaria şi Republica Cehă. În Slovacia însă se numeşte „Skalický trdelník” şi se serveşte cu nuci şi zahăr.

image

FOTO Business Insider

 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite