Cel mai simplu test prin care afli dacă ouăle sunt proaspete. Metoda cu care nu dai greș
0Înainte de a găti ouăle, nu strică să faci un test pentru a le verifica prospețimea. În cazul în care acestea sunt alterate și nu știi, te poți îmbolnăvi serios dacă le consumi. Cel mai simplu și sigur test se face folosind un bol cu apă.

Testul apei este metoda cu care nu dai greș pentru. Pentru a-l face, trebuie să umpli un bol cu apă rece, iar apoi să pui ouăle acolo, arată cumsa.ro
Dacă un ou va pluti înseamnă că acesta este vechi și nu este recomandat să îl consumi. La scurt timp după ce au fost scufundate în bol, cele proaspete vor rămâne pe fundul castronului.
De asemenea, mai există o variantă pentru a verifica dacă este bun de consum. Un ou proaspăt, dacă este agitat, nu va scoate niciun zgomot. Dacă este alterat se va auzi un zgomot similar cu plescăitura de apă. Acest lucru arată cî în interior se află aer, așa că trebuie pus la gunoi.
Unul dintre cele mai hrănitoare alimente
Un singur ou conţine, în cantităţi mici, toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie organsimul zilnic, inclusiv calciu, fier, potasiu, zinc şi magneziu. Aceste substanţe se regăsesc în gălbenuş, în timp ce albuşul conţine doar proteine.
Din cele mai vechi timpuri, ouăle au asigurat o parte a dietei umane. În ultimele câteva decenii însă, reputaţia lor a fost pusă sub semnul întrebării, ajungând să piardă teren în faţa altor alimente din cauza colesterolului pe care îl conţin, scrie gayot.com.
Nu cresc colesterolul dacă sunt consumate cu moderaţie
Noile cercetări arată că ouăle oferă beneficii esenţiale creierului, ochilor şi inimii, fără nici un impact negativ semnificativ asupra colesterolului. Cu toate că gălbenuşurile de ou conţin colesterol, cercetătorii cred acum că nivelurile de grăsimi saturate din dietă au cel mai mare impact asupra nivelului de colesterol din sânge, care se presupune că prezice riscul bolilor cardiace. Colesterolul ce se găseşte în ouă este absorbit în intestin, ceea ce face ca impactul său asupra colesterolului din sânge să fie neglijabil. Cu cât asigurăm necesarul de colesterol, cu atât mai puţin produce organismul. Un studiu al Universităţii Harvard a constatat că persoanele care au consumat nu mai mult de un ou pe zi aveau un nivel mai scăzut al colesterolului faţă de cele care au exclus acest aliment.
Specialiştii susţin că gălbenuşul unui ou conţine 21 vitamine, minerale, 6,29 g proteine, 27 g calciu, 6 mg magneziu, 96 mg fosfor, 67 mg potasiu, şi 4,97 g grăsimi.