Articol publicitar

Ce este mai bine să alegi: un prăjitor de pâine sau un aparat de sandviciuri?

0
0
Foto Pexels
Foto Pexels

Toaster, sandwich maker, prăjitor de pâine: toate aceste nume descriu dispozitive care vor facilita pregătirea micului dejun zilnic. După achiziţionarea unui astfel de dispozitiv, puteţi economisi mult timp, ceea ce este valabil mai ales pentru familiile mari. Atunci când alegeţi un "ajutor", ar trebui să decideţi exact ce funcţii vor fi solicitate, deoarece toaster-ul, prăjitorul de pâine şi aparatul de făcut sandvişuri oferă diferite funcţii.

Diferenţa dintre un prăjitor de pâine şi un sandwich maker

Caracteristici ale prăjitorului de pâine

Un dispozitiv, cum ar fi un prăjitor de pâine, este folosit pentru a prăji felii de pâine. Spre deosebire de prăjirea într-o tigaie, utilizarea acestui aparat nu necesită ulei. În plus, după ce aţi rumenit câteva bucăţi de pâine pentru micul dejun, nu trebuie să spălaţi vasele. Prăjitorul de pâine este conceput pe principiul unui aragaz electric: camera de încălzire a acestui aparat funcţionează datorită unor spirale care produc radiaţii infraroşii. Ca urmare, feliile plate de pâine sunt încălzite şi uscate.

În funcţie de model, prăjitoarele de pâine pot găti simultan între 2 şi 4 felii de pâine. Cele mai multe dintre aceste dispozitive au funcţia de a seta diferite condiţii de temperatură. În plus, prăjitorul de pâine poate efectua acţiuni suplimentare utile. Acestea sunt: decongelarea pâinii; prăjirea unilaterală a unei felii; chifle fierbinţi pe grătarele care sunt instalate pe partea superioară a dispozitivului; prăjirea sandvişurilor, care se realizează cu ajutorul unor cleme metalice speciale.

Caracteristici ale unui sandwich maker

Sandwich maker este un dispozitiv compact pentru prepararea de sandvişuri calde închise. În plus, dispozitivul poate găti şi vafe sau sandwich toast. Pentru aceasta, modelele individuale de dispozitive sunt echipate cu plăci interschimbabile suplimentare. Un sandwich maker constă din două plăci de încălzire, între care este prins un sandwich. Un dispozitiv convenţional pregăteşte 2 până la 4 sandvişuri în acelaşi timp. Un aparat de făcut sandvişuri poate înlocui, de asemenea, un prăjitor de pâine: poate fi folosit pentru a rumeni cu el felii plate de pâine.

Prăjitorul de pâine diferă de aparatul de făcut sandvişuri prin funcţionalitate. Dintre dispozitivele menţionate, are cea mai mică gamă de posibilităţi, dar acest lucru nu poate fi numit un dezavantaj. Înceea ce priveşte prăjitorul de pâine compact, acesta va fi întotdeauna util pentru a găti un mic dejun cald într-un timp scurt, fără a consuma multă energie electrică.

Dorind să-şi simplifice puţin viaţa şi să facă munca în bucătărie mai puţin problematică, gospodinele îşi pun o întrebare: prăjitor de pâine sau sandwich maker, care este mai bun? Atunci când alegeţi un astfel de dispozitiv, trebuie să luaţi în considerare următoarele criterii:

  • Nevoile familiei. În primul rând, trebuie să decideţi ce fel de scop ar trebui să servească dispozitivul. Dacă familia preferă pâine prăjită şi nu favorizează sandvişurile cu mai multe alimente, atunci este foarte posibil să ne limităm la un prăjitor de pâine.
  • Dacă există un cuptor electric, este mai bine să luaţi un prăjitor de pâine, deoarece acesta serveşte ca prăjitor de pâine şi aparat de făcut sandvişuri.
  • Disponibilitatea de spaţiu liber. Dacă nu există suficient spaţiu în bucătărie, atunci este optim să alegeţi un prăjitor de pâine.

Atunci când alegeţi modelul de aparat selectat, cel mai bine este să îl alegeţi în avans, în funcţie de cantitatea de sandvişuri sau pâine prăjită pe care trebuie să o gătiţi la un moment dat. Un prăjitor de pâine şi un aparat de făcut sandvişuri sunt dispozitive care au un principiu de lucru similar, dar diferă în funcţie de ceea ce fac. Cel mai funcţional este prăjitorul de pâine şi ocupă şi puţin spaţiu, dar dacă vă plac foarte mult sandviciurile, un sandwich maker sau un toaster sunt alegeri la fel de bune. Rezultatele nu sunt neapărat aceleaşi cu toate aceste electrocasnice, deci trebuie să vă decideţi ce preferaţi să mâncaţi dimineaţa sau la ce mai puteţi utiliza aceste aparate.

Bucătărie


Ultimele știri
Cele mai citite