Ce alegi: chefir, sana, lapte bătut sau iaurt?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stai minute în şir în faţa rafturilor cu lactate? Chefir, sana, iaurt, lapte bătut… Toate sunt produse acide care se obţin prin fermentarea controlată a laptelui, dar între ele există diferenţe nutriţionale importante.

Chefirul, bun în caz de intoleranţă la lactoză

Chefirul nu conţine lapte praf, potenţiatori de gust şi agenţi de îngroşare, cum au alte produse. Singurul aspect care influenţează gustul, de la o marcă la alta, este timpul de fermentare. Chefirul este mai acru decât iaurturile, deoarece are în componenţa sa drojdii fermentate. Ca densitate şi textură, se situează între laptele bătut şi iaurt. E util în dieta persoanelor cu intoleranţă la lactoză. Conţine o varietate de bacterii despre care se crede că descompun lactoza din stomacul persoanelor care au o deficienţă naturală a enzimei lactice.

Laptele bătut te ajută să slăbeşti

Laptele bătut este o sursă bună de calciu, necesar pentru oase şi dinţi. Conţine proteine şi vitaminele B2, A, D şi protejează împotriva cancerului de colon. Este sărac în acizi graşi, fier si în alte microelemente şi se obţine prin fermentaţie naturală. Mai conţine şi numeroase proteine, ceea ce aduce mai uşor senzaţia de saţietate. Este bun în curele de slăbire. Secretul dietei cu lapte bătut constă într-un singur pahar de 250 ml consumat înainte de fiecare masă. Se asimilează mai bine în comparaţie cu alte produse.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite