Cât costă o porţie din cea mai scumpă supă din lume: care este secretul gustului desăvârşit al preparatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Daily Mail
FOTO Daily Mail

Un chinez din Taiwan se laudă că este creatorul celei mai bune reţete de supă de vită cu tăiţei, cerând în schimbul unui bol cu preparatul său o căruţă de bani.

Un bărbat din Taiwan se laudă că face cea mai bună supă de vită cu tăiţei din lume, iar un bol din preparatul-minune costă nici mai mult, nici mai puţin, de 270 de euro, potrivit publicaţiei britanice „Daily Mail“. 

Domnul Wang, proprietarul restaurantului Niu Ba Ba, şi-a perfecţionat reţeta de supă de vită cu tăiţei în ultimii 26 de ani, consultându-se cu clienţii săi VIP, politicieni din toată lumea şi bucătari premiaţi cu stele Michelin. 

„Calitatea este cea mai importantă“, a declarat chinezul, care pune preţul piperat în seama a şase calităţi pe care, spune el, le are preparatul său: calitatea cărnii, tăierea personalizată a acesteia, tehnica de îngheţ folosită, tehnica îmbinării aromelor, calitatea tăiţeilor şi cantitatea redusă de condimente.

Wang a dezvăluit că aroma supei depinde de formele în care este tăiată carnea, care este importată din Japonia, Australia şi Brazilia. Carnea de vită japoneză, de exemplu, este mai întâi îngheţată înainte de a fi tăiată, în timp ce carnea de vită din Australia este mai întâi gătită, apoi desprinsă cu delicateţe de pe os. Wang a descoperit o tehnică unică, secretul său fiind să lase carnea să fiarbă încet pe parcursul a trei zile, pentru a fi încărcată de arome. „Ingredientele trebuie să rămână cât mai naturale posibil, pentru ca savoarea ingredientelor să iasă la suprafaţă“, a declarat Wang. 

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite