7 greşeli frecvente în prepararea peştelui: cât trebuie ţinut în tigaie şi ce ingredient des adăugat îi poate strica gustul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peştele este unul dintre cele mai recomandate tipuri de carne. Cu toate acestea, în timpul preparării, oamenii fac numeroase greşeli care îi afectează gustul şi conţinutul nutritiv.

Îl poţi găti la grătar, la cuptor sau chiar la aburi. Este foarte gustos, recomandat de nutriţionişti, însă destul de greu de preparat, când nu cunoşti câteva reguli esenţiale, scrie prevention.com. Dacă nu vrei sa dai greş în timp ce prepari reţeta preferată pe bază de peşte, ţine cont de sfaturile specialiştilor:

 Nu elimini oasele

image

Chiar şi peştele pe care îl achiziţionaţi ca fiind dezosat se poate să mai aibă oase. Înainte de a-l pune la gătit, verifică-l cu ajutorul degetelor şi foloseşte o pensetă pentru a elimina oasele rămase.

Pui prea multă sare în marinată

image

Sarea este esenţială pentru gustul preparatului, dar folosită în exces pentru marinată va usca foarte mult peştele. În astfel de situaţii, peştele se va sfărâmiţa în timpul preparării, din cauza lipsei de umiditate. Foloseşte doar un vârf de cuţit de sare şi ierburi aromatice atunci când prepari marinata.

Nu ştergi peştele de surplusul de apă înainte de a-l prepara

image

Vrei ca preparatul tău să aibă o crustă crocantă? Dacă da, ai grijă să ştergi surplusul de apă cu un şervet. În mod contrar, tigaia va fi plină de abur şi nu vei obţine rezultatul dorit.

Nu încingi suficient tigaia

image

Dacă singurul motiv pentru care ai ales peştele pentru cină este timpul rapid de preparare, ai grijă ca în graba ta să nu laşi tigaia neîncinsă. În acest fel peştele se va lipi, iar rezultatul va fi un dezastru.

Nu găteşti mai întâi partea cu piele

image

Pestru că peştele se găteşte mai mult pe prima parte, este esenţial să fie cea cu piele. Aceasta ajută la protecţia cărnii. După preparare, poate fi îndepărtată.

Mişti bucăţile de peşte prin tigaie

image

Este greşit să întorci în repetate rânduri bucăţile de peşte sau să le înţepi. Ai răbdare până când preparatul este gata, întoarce-l uşor pe cealaltă parte şi nu te juca cu bucăţile de peşte.

Găteşti peştele prea mult timp

image

Este greşeala pe care o fac cei mai mulţi oameni. Nu lăsaţi peştele în tigaie mai mult decât este necesar. În acest fel veţi obţine un preparat uscat şi fără gust. Timpul de preprare diferă în funcţie de tipul de peşte însă, în general, acesta nu trebuie să stea mai mult de 3-5 minute pe fiecare parte.

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite