Before&after: au schimbat totul şi au creat living şi dormitor într-o garsonieră, totul cu 14.000 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lovedeco

Distanţa de casă şi de ţară nu a împiedicat o familie de bucureşteni să îşi schimbe totul dintr-o garsonieră din Floreasca, nerenovată de 30 de ani. De la schimbarea instalaţiei electrice şi sanitare până la înlocuirea tuturor finisajelor, procesul a durat trei luni.

În 2019, un cuplu de bucureşteni care lucrează în Olanda, cu doi copii (7 şi 15 ani) şi-a cumpărat o garsonieră în Floreasca pentru a o închiria. Aflată în cartierul Floreasca, din Bucureşti, garsoniera are 32 metri pătraţi şi în momentul cumpărării era în stare avansată de degradare. Arhitectele Oana Constantin şi Alexandra Coman, de la Artizone, s-au ocupat de transformarea totală a spaţiului, pornind de la dorinţa proprietarilor de a crea o amenajare modernă şi luminoasă. Colaborarea a avut loc de la distanţă, telefonic şi pe Skype.

lovedeco

  Amenajare garsonieră Floreasca: patul este mascat de zona media cu ajutorul unui riflaj din lemn.

Primul pas a fost să înlocuiască instalaţiile şi finisajele. A urmat partea cea mai plăcută: amenajarea propriu-zisă. Cea mai mare provocare când amenajezi o garsonieră mică este valorificarea fiecărui metru pătrat, fără a aglomera spaţiul. Oana şi Alexandra au reuşit să integreze în 32 metri pătraţi un pat, o canapea şi o zonă media, lăsând spaţiul să respire.

„Cum există o singură cameră care serveşte mai multor scopuri, eficientizarea este cuvântul de ordine. Noi am pus accent pe locurile de depozitare, pe crearea mai multor spaţii şi pe delimitarea lor simbolică", spune Alexandra.

Unul dintre cele mai atractive elemente ale amenajării este riflajul din lemn care maschează zona de noapte (compusă din pat şi o măsuţă-noptieră), fără a obtura vizual. În aceeaşi nuanţă a lemnului au fost lucrate corpul suspendat şi etajera din zona media, aflată vizavi de pat. În prelungirea ei, în imediata apropiere a ferestrei, e zona de living, cu o canapea verde, doi tabureţi roz pudrat şi o măsuţă de cafea.

Draperiile sunt elemente decorative de impact, cumpărate de proprietari din Olanda. Sunt făcute din catifea verde cu accente de gri, iar echipa a hotărât să le monteze pe o şină direct din tavan, ca să înalţe spaţiul.

Baie şi bucătărie cu accente de culoare

Bucătăria este lungă şi îngustă, iar principalul ei avantaj este fereastra mare. În continuarea pervazului, Oana şi Alexandra au montat un blat suspendat din lemn pe post de masă, completat cu două scaune tapiţate verde-smarald. Ele creează un punct de interes pe fundalul pereţilor albi.

Continuarea articolului, aici

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite