Banii previn durerile mai bine decât aspirina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care au numărat bani au simţit mai puţin disconfort la durere decât cei care nu au făcut acest lucru. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Minnesota, anunţă cotidianul „The Daily Telegraph“.

Astfel, s-a descoperit că răsfoirea bancnotelor ajută la prevenirea durerilor prin dezvoltarea sentimentelor de stimă de sine şi de auto-suficienţă. Câteva studii anterioare arată că oamenii cu un simţ mai dezvoltat al valorii de sine sunt mai predispuşi să facă faţă durerii.

Cercetătorii nu sunt încă siguri de ce unii oameni simt durerea cu mai multă uşurinţă decât alţii. Într-un studiu recent, câţiva studenţi au fost rugaţi să numere 80 de bancnote de o sută de dolari sau 80 de foi albe, cu precizarea că li se testează dexteritatea.

Fiecare voluntar a fost, de asemenea, rugat să îşi înmoaie mâinile ­într-un vas cu apă foarte fierbinte, pentru a i se testa rezistenţa la intensitatea durerii. Rezultatele au arătat că cei care au manevrat bani au afirmat că durerea a fost redusă şi au rezistat mai mult cu mâinile în apă fierbinte.

Concluziile vin în sprijinul altor studii care au scos la iveală faptul că putem programa creierul astfel încât să rezistăm la durere fără utilizarea pastilelor. O echipă de cercetători de la Universitatea din Los Angeles a descoperit că o altă formă de a înlătura durerea este să privim fotografia cuiva drag. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite