Articol publicitar

Banii aduc fericirea?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miturile despre bani sunt sfaturi pentru unii, poveşti pentru alţii, credinţe preluate de la părinţi, bunici sau cei care trăiesc într-o comunitate. De-a lungul timpului, filosofi, psihanalişti, gânditori au încercat să dea o definiţie mitului şi nu au ajuns la un consens, astfel mitul poate fi o poveste, o fabulă, o legendă, o credinţă.

Miturile se bazează pe experienţa strămoşilor noştri, pe viaţa din trecut, prin urmare unele dintre ele nu se mai aplică. Însă miturile legate de bani ne pot afecta viaţa, prin deciziile pe care le luăm, având în minte aceste credinţe moştenite, conform unui articol de pe thriveglobal.ro.

Anamaria Ciuhuţă, expert financiar şi trainer de educaţie financiară ne-a desluşit câteva mituri legate de bani în cadrul emisiunii Adevăr sau… întâmplare. Deci, aduc sau nu banii fericirea? Ei bine, Anamaria ne-a spus simplu şi la obiect: banii aduc fericirea, dacă ştii ce să faci cu ei. Când trebuie să începem să facem economii? Ce este ”dobânda compusă” şi de ce este cunoscută ea drept ”a opta minune a lumii financiare”? Poţi avea succes peste noapte? Cu mult umor, Anamaria ne-a spus: ”Poţi să ai succes peste noapte, dacă ai muncit multe nopţi înainte de acea noapte!”. E bine să facem în aşa fel încât copilului nostru să nu-i lipsească nimic? Se pare că nu, pentru că abundenţa duce la un comportament financiar haotic la maturitate. Este necesar să ai un salariu mare pentru a putea economisi? Poţi face investiţii dacă nu ai venituri mari? Sunt sigure investiţiile în aur şi proprietăţi? Trebuie să devenim antreprenori pentru a fi independenţi financiar? Ei bine, cel mai important este să te plăteşti pe tine primul. Ce înseamnă asta?

Află răspunsul urmărind întregul episod Adevăr... sau întâmplare, un concept Thrive Global, difuzat pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România, pentru a-ţi elucida cele mai interesante mituri legate de bani.

Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite