„Banca de note“, un program inedit implementat într-o şcoală din China: cum sunt ajutaţi elevii să promoveze mai uşor examenele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O şcoală din China a implementat „Banca de Note“, un program care îi ajută pe elevi să promoveze mai uşor examenele FOTO 123RF
O şcoală din China a implementat „Banca de Note“, un program care îi ajută pe elevi să promoveze mai uşor examenele FOTO 123RF

O şcoală din China a implementat proiectul „Banca de note“, menit să ajute elevii în promovarea examanelor. Directorul instituţiei este de părere că testările ar trebui să îmbunătăţească procesul de învăţare, nicidecum să fie un instrument care să îngreuneze viaţa studenţilor.

În încercarea de a diminua presiunea pusă pe umerii elevilor de sistemul rigid de învăţământ, o şcoală din China a creat „Banca de note“, un program care permite studenţilor „să împrumute“ punctajul necesar pentru a promova examenele.

Studenţii pot face împrumut pentru oricare dintre testările susţinute, la următorul examen fiind nevoiţi să restituie băncii un punctaj mai bun. Exact ca la instituţiile bancare reale, elevii care nu îşi restituie împrumutul sunt trecuţi pe lista neagră, nemaiputând să beneficieze de acest ajutor.

Mei Hong, profesor de Fizică la şcoala din Nanjing, a declarat că „Banca de note“ este un proiectat menit să ofere elevilor o a doua şansă. „Între o lucrare de 59 de puncte şi una de 60 de puncte nu este o diferenţă foarte mare, însă nepromovarea unui examen poate cântări foarte mult la nivelul psihicului elevilor. Deci, în loc să pice examenul, studentul poate împrumuta punctul necesar pentru a promova, atâta timp cât este de acord să-l restituie“, a spus acesta.

Elevii pot împumuta punctaj pentru promovarea examenelor

„Am fost bolnav înainte de examen şi am pierdut mai multe ore de Geografie. Am picat examenul, aşa că mă bucur că programul acesta mi-a dat şansa să promovez“, a spus unul dintre elevii şcolii.

scoala

Banca de grad este un sistem pilot introdus în noiembrie 2016, iar în prezent este disponibil numai pentru clasa a X-a. Dintre cei 49 de elevi, 13 au beneficiat deja de acest proiect.

Dezvoltarea elevilor, o prioritate pentru instituţia de învăţământ

Kan Huang, directorul şcolii, a declarat că a decis să introducă programul din dorinţa de a pune mai mult accent pe dezvoltarea elevilor, mai degrabă decât pe notele la examene. Acesta a subliniat că sistemul actual de învăţământ din China a creat o situaţie în care „viitorul unui elev ar putea fi determinat de un singur examen“, amintind că testările ar trebui să îmbunătăţească procesul de învăţare în loc să fie un instrument care să îngreuneze viaţa studenţilor.

În timp ce proiectul a fost apreciat drept o schimbare pozitivă, cel puţin pe social media, nu toată lumea este de acord cu acesta. Xiong Bingqi, expert în educaţie, consideră că sistemul de împrumut este impropriu într-un astfel de caz şi că este nevoie de presiune pentru ca studenţii să depună toate eforturile în vederea promovării unui examen.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite