Uzina Dacia din România are unul dintre cei mai buni indici de utilizare a capacităţii din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
interviu dacia

Într-un interviu acordat LifeNews.ro, directorul general Automobile Dacia, Christophe Dridi,  a explicat de ce lipsa modelului Sandero din portofoliul uzinei româneşti nu trebuie considerată un pas înapoi.

Conform lui Christophe Dridi, chiar dacă odată cu lansarea noilor modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway, din portofoliul uzinei de la Mioveni au dispărut modelele Logan MCV şi Sandero, - primul scos definitiv din gama Dacia, iar al doilea fiind produs acum pentru piaţa europeană doar în Maroc – unitatea de producţie din România lucrează foarte aproape de capacitatea maximă. De altfel, oficialul susţine în interviul acordat LifeNews.ro că uzina din Mioveni „are unul dintre cei mai buni indici de utilizare a capacităţii instalate din întreaga lume”.

În acelaşi context, oficialul Dacia a arătat însă că în această perioadă dificilă adaptarea rapidă a producţiei la cerere, agilitatea uzinei, este mai importantă decât oricând. În plus, Christophe Dridi a dezvăluit şi cât de intensă a devenit concurenţa internă dintre uzinele grupului Renault pentru industrializarea noilor proiecte. În speţă, oficialul Dacia a explicat că „noi trebuie să fim întotdeauna în faţa celor din Tanger pentru a câştiga. Şi aici e vorba despre mai multe criterii. Calitatea, de exemplu, este foarte importantă. Iar competitivitatea în privinţa costurilor e un factor decisiv”.

Mai multe detalii despre schimbările din acest an ale uzinei Dacia de la Mioveni, precum şi despre factorii care pot aduce sau nu noi modele în portofoliul acesteia aflaţi de pe LifeNews.ro

interviu dacia
AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite